KOJI DAR SE NOSI NA SLAVU? Svake godine pokušavamo da smislimo dobar poklon: Ovo je najprikladnije, a evo šta misli CRKVA!
Foto: Shutterstock

KUPITE NEŠTO OD OVOGA!

KOJI DAR SE NOSI NA SLAVU? Svake godine pokušavamo da smislimo dobar poklon: Ovo je najprikladnije, a evo šta misli CRKVA!

Zanimljivosti -

Bliži se sezona slava, a iz godine u godinu kad treba da se uputimo kod prijatelja i porodice shvatimo da nemamo ni ideju šta bismo im poklonili.

Kao i inače kada je kupovina poklona, svako od nas ima različito shvatanje toga šta bi trebalo da kupimo domaćinu i domaćici i dok je ranije to podrazumevalo vino, kafu, šećer, danas se mnogi okreću nekim praktičnijim poklonima uz čokoladu ili bombonjeru.

slava
foto: Shutterstock

Danas se najčešće nosi piće, cveće, čokolade, kafa. Slatkiši se podrazumevaju u kućama gde ima dece, a u zavisnosti od bliskosti sa domaćinom, tu mogu doći u obrzir i neki pokloni za kuću, aparati, čaše, posuđe. Lep poklon za domaćine je i korpa sa voćem, u koju možete staviti i slatkiše, piće, kafu... Ukrasite sa malo trake i dobićete poklon koji će se svima dopasti.

Crkva ne podržava slavske poklone, ali savetuje da ukoliko ne želite da u kuću idete "prazne ruke" to budu praktični i iskoristivi pokloni koji će domaćinu biti od koristi. Smatra se da gostima ne treba zameriti ukoliko dođu bez poklona, a domaćinima ukoliko je slavska trpeza skromna. Najbitnije je da u kuću domaćina dolazite sa lepim i iskrenim željama.

(Kurir.rs/Stvarukusa)

Bonus video:

00:41

U Gubinu obeležena parohijska slava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track