SVETSKI SPISAK 5 NAJPOTCENJENIJIH GRADOVA NA BALKANU! Ovaj grad u Srbiji našao se na PRESTIŽNOJ LISTI: Bogato istorijsko nasleđe!
Foto: Shutterstock

prelepo!

SVETSKI SPISAK 5 NAJPOTCENJENIJIH GRADOVA NA BALKANU! Ovaj grad u Srbiji našao se na PRESTIŽNOJ LISTI: Bogato istorijsko nasleđe!

Zanimljivosti -

Čuveni časopis "Forbs", poznat je po različitim listama koje objavljuje, a tema koja je privukla pažnju domaće javnosti je upravo njihova nova lista. Oni su sada objavili spisak 5 najpotcenjenijih gradova na Balkanu, a na ovoj listi našao se i naš grad Niš.

Slikovite plaže, visoke planine i niz istorijskih znamenitosti koje vredi istražiti samo su delić onoga što je časopis istakao kao sastavni deo lepote Balkanskog poluostrva.

- Ono je savršeno za dugi odmor, a dodatni bonues je to što su veliki delovi ovog regiona još uvek u velikoj meri ispod radara međunarodnih turista - pišu novinari ovog magazina.

- Postoji mnogo destinacija širom poluostrva koje nudi zadivljujuči arhitetkturu. Dok planirate svoje sledeće putovanje Mediteranom, obavezno sačuvajte malo vremena za ove zapanjujuće, a potcenjene balkanske gradova - dodali su i kao iste izabrali Varnu u Bugarskoj, Doboj u Bosni i Hercegovini, Ohrid u Makedoniji, Niš u Srbiji i Berat u Albaniji.

Ovako su opisali Niš:

- Grad Niš, u južnim krajevima Srbije, iznedrio je veliki broj rimskih careva; Konstantin Veliki je samo jedan od mnogo vladara koji su potekli iz ovog grada. Danas, u modernoj eri, postoji bogato istorijsko nasleđe - građevine i znamenitosti koje možete otkriti, od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele-kule, jezivog zdanja napravljenog od lobanja srpskih ratnika koji su izgubili živote u ustanku protiv Osmanlija (u bitki na Čegru). Pored bogatstva istorijskih atrakcija, u Nišu ćete takođe pronaći kul scenu hrane - ovde ne manjka vrhunskih restorana u samom srcu grada - predstavio je "Forbes" ovaj grad.

(Kurir.rs/Forbs)

Bonus video:

00:28

ŠOK NA SVADBI ĐOLETA I SAŠKE ĐOKOVIĆ: Svatovi skočili u more i skinuli gaće!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track