JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA GA BACILA U KOMU DUGIH 19 GODINA: Lekari ga otpisali, a onda se PROBUDIO i uradio jednu STVAR! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

kakva priča

JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA GA BACILA U KOMU DUGIH 19 GODINA: Lekari ga otpisali, a onda se PROBUDIO i uradio jednu STVAR! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Teri Vejn Volis, koji je stekao slavu kao "čovek koji je spavao 19 godina", preminuo je u aprilu 2022. godine okružen prijateljima i porodicom u bolnici za naprednu negu u Sirsiju, samo nedelju dana pre svog 58. rođendana.

Volis, iz Big Flata, doživeo je užasnu saobraćajnu nezgodu samo šest nedelja nakon rođenja svoje ćerke Amber u julu 1984. U to vreme, vozio se u okrugu Stoun pre nego što je njegov kamion sleteo sa mosta i upao u potok, ubivši putnika.

Prsten sudbine, serija, Kurir TV
foto: Kurir TV

Teri je kasnije pronađen, ali nije reagovao ni na kakve stimulanse, a njegov kamion, koji se prevrnuo naopačke u suvom koritu reke, razbijen je o ogradu nakon što je pao sa visine od skoro sedam i po metara. Nesreća je pretvorila oca jednog deteta u komatoznog kvadriplegika.

U roku od godinu dana od nesreće, Volisovo komatozno stanje se stabilizovalo, stanje za koje su lekari verovali da je trajno. Međutim, prkoseći svim medicinskim očekivanjima, Volis se probudio 2003. i zamolio majku za svoje omiljeno piće.

Stravična saobraćajna nesreća u seriji "Prsten sudbine" ostavila je i dve sestre, Anju i Janu u komi. Neverovatan obrt u novoj TV seriji na Kurir televiziji šokirao je sve gledaoce, a novi nastavci svakim danom sve više intrigiraju publiku.

Prsten sudbine
foto: Kurir televizija

Nakon jezive nesreće život dve sestre više neće biti isti, a posledice će ih pratiti dugo. Iako su lekari bili skeptični, obe devojke su preživele udes, ali su pale u komu. Zbog mnogobrojnih posekotina na licu, koje su zadobile prilikom nesreće, ni lekari ni članovi porodice nisu u stanju da razaznaju koja je od njih dve Anja, a koja Jana.

Prsten sudbine, serija, Kurir TV
foto: Kurir TV

Ova drama svakim danom sve više intrigira gledaoce koji s nestrpljenjem očekuju rasplet komplikovanih situacija.

Seriju "Prsten sudbine" možete prstiti radnim danima u 15 časova, a zbog velikog interesovanja publike seriju možete pratiti u još jednom terminu od 22 časa.

U početku je izgovarao samo jednostavne reči poput "mleko" i "mama", ali je kasnije mogao da izgovara i pune rečenice, dok na kraju nije povratio svoju sposobnost da u potpunosti govori nakon što mu se mozak samostalno oporavio od skoro smrtonosnog sudara. Volis je čak povratio i sposobnost pokretanja pojedinih delova tela, iako je ostao trajni invalid od posledica zadobijenih povreda.

Volisova porodica opisala je njegovo buđenje kao "čudo" u to vreme i bili su preplavljeni emocijama zbog njegovog oporavka uprkos svim izgledima. Verovalo se da je nepokolebljiva podrška i briga njegovih najmilijih doprinela da Volis izađe iz kome.

Postao je predmet opširnog medijskog izveštavanja, a novine i medicinski članci su ga prozvali "Čovek koji je spavao 19 godina". Nakon što mu je skeniran mozak u medicinskom centru u Njujorku, razvijena je hipoteza da je njegov "mozak ponovo povezao neurone koji su ostali netaknuti i formirao nove veze kako bi zaobišao oštećena područja".

Prema njegovoj čitulji, "Volis je uživao da jede bilo šta u bilo koje vreme. Uživao je u slušanju muzike uživo, a voleo je da pije Pepsi i imao je divan smisao za humor". Iza Volisa su ostala supruga Sandi, ćerka Amber i baka i deda. Njegova majka Endželi preminula je 2018. godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Bonus video:

00:53

Gledajte novu epizodu Prsten sudbine danas u 15 časova na Kurir televiziji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track