KOLIKO JE PRISUTNA CRNA MAGIJA U SRBIJI? Kristaloterapeut o "urokljivom oku" i kako su se srpske žene VEKOVIMA ŠTITILE (VIDEO)
Jelena Popović i Vesna Rivas o crnoj magiji, Foto: Kurir Televizija, Anyka / Alamy / Alamy / Profimedia

kurir televizija

KOLIKO JE PRISUTNA CRNA MAGIJA U SRBIJI? Kristaloterapeut o "urokljivom oku" i kako su se srpske žene VEKOVIMA ŠTITILE (VIDEO)

Zanimljivosti -

Vest da je majka u jednom parku na ljuljaški pronašla igračku mede u kog su bile zabodene špenadle i igle uznemirila je mnoge.

Mišljenja su podeljenja. Ima onih koji ne veruju u magiju - ni u crnu, ni u belu, a s druge strane ima onih koji tvrde da je magija svuda oko nas i da je sve prisutnija.

Šta je istina izjasnile su se astrolog i tumača rodnog koda Vesnu Rivas i kristaloterapeuta Jelenu Popović.

Rivas je pojasnila koliko je magija prisutna kod nas.

Vesna Rivas
foto: Kurir tv

- Ja se smeškam jer zavet ćutanja o suštini stvari i dalje postoji. Opet ne postoji suština toga, ali dokle god se bude krilo i držalo se u zatvorenim krugovima, dotle će se ćutati o pravoj istini. Ako ste beli mag, onaj koji je crni mag uvek će gledati da vas onesposobi. Crnim magovima je bog sotona, oni menjaju sudbinu i tokove, a najjača je misaona energija. Snaga molitve je najjača. Mnogo puta izgovorena molitva je lek, privukli smo dobru energiju, a isto to se dešava sa crnom magijom, čiji je rezultat opet isti u obrnutom smislu - rekla je pa dodala:

01:25

Koja je razlika između bele i crne magije?

- Ja kao beli mag nemam prava da vam sve pričam, a oni kad znaju onda mogu da me seku, zato se pojavljuju ove medice i zabodene igle. Nemojmo zaboraviti tu vudu magiju koja je mešavina afričke, crne i bele magije. To ima svoj istorijat kako i zašto je mešano, ali ono i danas postoji. Naš narod putuje. Stari Vlasi koji su bili nosioci i crnih i belih najjačih obreda, polako izumiru. Mogu vam reći da taj tradicionalni način polako izumire - kazala je, nastavivši:

- Ćutanje je zlato, bitno je da lociramo problem, ali dokle god se bude ćutalo o crnoj magiji, ona će i dalje postojati. A stalna je borba između dobra i zla - upozorila je.

Popović je donela neke amajlile od neolita pa naovamo.

- U Vinčanskoj kulturi je postojalo urokljivo oko, imate zatim Kelte koji su bili najveći magovi i oni imaju ogrlicu sa četiri oka, ne kaže se za džabe otvori četvore oči. Mi smo bili rodonačelnici svega toga. Postoji milion i jedna stvar koje možete uraditi. Žene su bile zaštitnice svog doma, i morale su da znaju da bajaju. Da zaštite svoje ukućane mi imamo tomove i tomove bajalice. Naše žene su bile zaštićene igrom slučaja, a usluge veštica su rado koristile. Nemojte da zaboravite da su odvlačili kako su hteli decu u doba Janičara - rekla je Popović.

Jelena Popović
foto: Kurir

Obično preporučuje određene amajlije koje odredi prema natalnoj karti.

- Saturn može da vas izdigne ili da vas tresne o pod. Pitajte svoje astrologe koja je vaša zaštita. Kod nas je popularno da nosimo crveni končić, a to je jevrejski običaj - dodala je.

Rivas smatra da je ovom prostoru potreban ćilibar, posebno na potezima uz reke.

Na tvrdnju voditelja emisije da crkva ne poriče postojanje crne i bele magije, ali i da joj se oštro protivi, Rivas je prokomentarisala:

- Naravno da crkva priznaje samo svoj način pristupa veri i prirodi. Ja ne činim greh. Kad god sam otvorila karte, obavezno pođem u neku veliku svetinju, da li u Jerusalim, dokle god mogu da pristupim svecu ja znam da ne pravim ništa ružno i da pomažem ljudima - rekla je Rivas.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track