KOJA JE TAJNA POMFRITA IZ MEKA? Svi obožavamo njegov ukus, a šokiraćete se kad čujete zašto je POSEBAN: Loša vest za vegeterijance
Foto: Shutterstock

ovo nismo očekivali

KOJA JE TAJNA POMFRITA IZ MEKA? Svi obožavamo njegov ukus, a šokiraćete se kad čujete zašto je POSEBAN: Loša vest za vegeterijance

Zanimljivosti -

Džordan Hovlet je čovek koji tvrdi da zna "najsočnije" tajne popularnog lanca brze hrane, te ih sa vremena na breme i otkriva. On je ranije govorio o tajni slatkog ukusa kokakole, a sada je rešio da raskrinka pomfrit iz Meka.

- Zašto je pomfrit tako dobar? - postavio je pitanje i dodao da ima loše vesti za vegeterijance.

- To je zato što McDonald's prži pomfrit sa aromom govedine pomešanom u biljnom ulju - objašnjava kreator sadržaja iz San Dijega na TikTok-u i dodaje:

- Pretpostavio sam da je ovo informacija koju bi ljudi sa problemima u ishrani možda želeli da znaju. Bilo da sadrži meso ili ne, to zapravo ne menja moj pogled na pomfrit iz Meka. I dalje uživam u njemu.

Mekdonalds, Pomfrit
foto: Shutterstock

Na svojoj zvaničnoj stranici McDonald's objašnjava da kada njegovi dobavljači delimično prže pomfrit, koriste mešavinu ulja koja sadrži aromu govedine.

- Prirodna aroma govedine sadrži hidrolizovanu pšenicu i hidrolizovano mleko kao početne sastojke - napominje kompanija na svojoj stranici.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

00:44

DA VAM NE ZAGORI: Trik za savršen pomfrit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track