SAMO U BIJELOM POLJU! SUŠE VEŠ NA 250 VOLTI STRUJE? Internet gori od komentara: Kako su ga uopšte stavili tamo gore? (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/podgoricki_vremepllov

HIT

SAMO U BIJELOM POLJU! SUŠE VEŠ NA 250 VOLTI STRUJE? Internet gori od komentara: Kako su ga uopšte stavili tamo gore? (FOTO)

Zanimljivosti -

Na Instagram stranici "Podgorički vremeplov" osvanula je na prvi pogled vrlo obična fotografija sušenja veša, na malo većoj visini. Kada se malo bolje udubite videćete da su slika i prilika potpuno neobični. O čemu je reč?

U jednom domaćinstvu u Bijelom Polju osmislili su vrlo nekonvencionalan način sušenja veša. Okačili su ga na strujni kabl.

- Bijelo Polje. Kabl od struje kao žica za širenje veša - piše u objavi koja je izazvala burne reakcije.

veš
foto: Printscreen/Instagram/podgoricki_vremepllov

- Ovo je za brzo sušenje na 250 volti trofazne struje… A sporo je na vetar ili promaju - bio je jedan od komentara dok su ostali polemisali oko toga kako su uspeli da okače veš na tu visinu i da li su zaista koristili kabl od struje ili običnu žicu za veš prikačenu na banderu.

- Montira li skelu kada ga širi? - - bio je samo jedan od brojnih komentara. "Stub je samo poslužio da zakače za njega onaj kabl na povlačenje. Kako bi inače zakačili na tu visinu robu, pametnjakovići?", "Nikad niste čuli za koturaču?” A onda se javio jedan koji je sve detaljno objasnio:

"Za sve senzacionaliste! Veš je okačen na koturači za sušenje veša (sajla ili kanap razapet i spojen između dva točkića pričvršćena ušicom na fasadu ili stub). Više od par vekova se koristi u primorskim gradovima širom mediterana", napisao je jedan od komentatora.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track