SNIMAJU SE UŽIVO DOK DAJU OTKAZ NA POSLU: Novi viralni trend POKORIO TikTok, a evo zašto SVE VIŠE mladih prenosi ovaj trenutak
Foto: Printscreen/Tik Tok

NOVI IZAZOV

SNIMAJU SE UŽIVO DOK DAJU OTKAZ NA POSLU: Novi viralni trend POKORIO TikTok, a evo zašto SVE VIŠE mladih prenosi ovaj trenutak

Zanimljivosti -

Novi trend proširio se društvenom mrežom TikTok. Ekipa koja pripada uglavnom generaciji Z i milenijalcima daje otkaz na poslu dok sve prenosi uživo na TikToku. Sve to objavljuju pod haštagom #quittok. Otkako je počela pandemija, ljudi su smislili razne metode za napuštanje posla a trenutno viralni hit uživo prenošenje tog neprijatnog trenutka.

Korisnici TikToka snimaju se ili emituju uživo tačan trenutak kada daju otkaz na svom poslu. Bilo da se davanje otkaza daje uživo, onlajn ili da pošalju mejl, sve to zabeleže kamerom. Na taj način, čini se, traže podršku od miliona korisnika te društvene mreže dok završavaju jedno poglavlje svog poslovnog života i započinju drugo.

@durbinmalonster

Quitting my corporate stable job that I love in this economy??? Y’all should have seen my dads face when I told him hahaha.

♬ original sound - Darby

Haštag #quittok trenutno ima više od 50 miliona pregleda, što pokazuje da mnogi prate taj sadržaj. Jedna korisnica imena Darbi u februaru je objavila video u kom razgovara sa svojom šeficom. Dala je otkaz, a da to nije stvarno ni izgovorila. "Ne mogu to da kažem, ne znam kako da to kažem", kaže Darbi.

@omgitsstovelol Live footage of me quitting one of the worst most demoralizing jobs I’ve ever had. Please excuse the fake laughter. #iquit #youwontbreakmysoul #quitting #corporatelife #corporatetiktok #onwardandupward #careermoves ♬ original sound

Šefica joj na to odgovara: "Znala sam da će do ovoga doći. U redu je. Ako misliš da je ovo ono što treba da uradiš, potpuno razumem. Bićemo tužni i nedostajaćeš nam, ali sam uzbuđena zbog tebe." Taj video pregledan je više od 13 miliona puta.

@itsmarisajo It’s like an elephant took its foot off my chest, but I’m also sad. Onward & upward ? #quittingcorporate #quittingmyjob #HelloWinter #9to5problems ♬ Dog Days Are Over - Florence & The Machine

Ona je jedna od prvih koja se prihvatila trenda #quittok. Korisnik poznat kao Stov još je prošle godine snimio za TikTok kako daje otkaz i prelazi na novu poziciju u novoj firmi.

Terapeutkinja Tes Brajgam kaže da je ovakav način davanja otkaza sasvim uobičajen za mlade, budući da su oni odrasli na internetu, pa im je prirodno postalo javno da dele privatne trenutke i prekretnice u životu.

@lyuds Quit my toxic job because this is how it made me feel for months. Enough was enough. This is your sign to always put yourself first ?? #toxicjob #mentalhealth #quitmyjob ♬ original sound - Abbie ?

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

02:05

DALI POGREŠNU VREMENSKU PROGNOZU ZA DAN DRŽAVNOSTI, PA DOBILI OTKAZ! Nedeljko Todorović objasnio šta se tačno dogodilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track