LISTA NAJLEPŠIH GRČKIH OSTRVA: Nemanja ih je obišao preko 40, ali za ovih 5 kaže da su RAJ NA ZEMLJI, a Srbi su čuli samo za jedno
Foto: Shutterstock

ko bi rekao

LISTA NAJLEPŠIH GRČKIH OSTRVA: Nemanja ih je obišao preko 40, ali za ovih 5 kaže da su RAJ NA ZEMLJI, a Srbi su čuli samo za jedno

Zanimljivosti -

Mnogo puta smo pisali o Grčkoj - dobro poznatoj i omiljenoj destinaciji srpskih turista. A iz godine u godinu otkrivamo njene skrivene lokacije, čarobna ostrva i neverovatne predele.

Kako potražnja za najpopularnijim grčkim destinacijama poput Lefkade, Parge, Krfa, Tasosa i drugih sve više raste, tako se određeni broj ljudi sve više odlučuje da potraži neka nova, podjednako lepa, ali mesta sa manjim gužvama.

U skladu sa tim, Nemanja Damjanov je na svojoj stranici Greece Tale, napravio svoju top 5 listu, nakon što je obišao oko 40 grčkih ostrva.

plaža, sunčanje, more, šešir
foto: EpicStockMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

Dakle, Grčka je za Nemanju posebna država, a ističe da se uvek rado vraća na Krit, Amorgos, Milos, Ikariju, Tinos. Otkrio je da je na Mikonosu bio čak pet puta, dok mu Santorini nije ostavio dobar utisak.

- Mikonos i Santorini su meni potpuno različita ostrva i jedino što ih povezuje, osim što pripadaju grupaciji ostrva Kikladi, da su vrlo posećena, glamurozna i skupa. Santorini mi spada u ostrva na dnu liste po kvalitetu, za razliku od Mikonosa koji je vrlo specifičan, koji prosto obožavam i svaki put doživim i vidim nešto novo. Iako preferiram ostrva koja nisu mnogo posećena, Mikonos je jedino ostrvo gde mi prija i gužva i taj parti vajb. Bio sam do sada 5 puta. Ima neverovatan vajb, svi su opušteni, provod je po meni broj jedan u Evropi od letnjih destinacija. Vrlo skupo ostrvo, ali se opet može provesti i za manje novaca, ili ja znam način kako. Posebno van ful sezone. Provoda ima za svačiji ukus i za sve starosne dobi, napisao je on.

Međutim, ni Mikonos nije ušao u njegovih top pet, a evo kako izgleda njegova lista:

Krit

Ovo ostrvo je po Nemanjinom mišljenu broj jedan ostrvo u Grčkoj.

Krit
foto: Shutterstock

Najveće ostrvo koje svakome može pružiti neopisivo uživanje. Sve na jednom mestu – fantastične plaže, živopisni pejzaži i priroda, brojne istorijske i kulturne znamenitosti, slikovite crkve i manastiri, predivna i autentična sela, prelepi gradovi…

Milos

Fantastično ostrvo sa fenomenalnim plažama i mestima.

Magično glavno mesto Plaka ima prelep i slikovit pogled na zaliv Milosa. Slikovita i unikatna ribarska naselja Sirmate poput Klime i Filopotamosa. Šarenilo boja na svakom koraku! Milos je godinama proglašavan za ostrvo sa najlepšim plažama na svetu.

Amorgos

Veličanstveno ostrvo sa fantastičnim pejzažima, mestima i plažama!

Mesto gde je tradicija i autentična Grčka sačuvana, gde nema masovnog turizma i u tome je draž! Bajkovito i slikovito glavno mesto Hora se nalazi na 400m visine. Čuveni manastir Hozoviotisa i plaža Agia Anna sa sa predivnim tirkiznim plavetnilom. Jedna od znamenitosti i lokacija zbog koje treba posetiti Amorgos.

Kufonisija

Zaštitni znak ostrva su fenomenalne peščane plaže sa izrazitom tirkiznom bojom mora.

Uvale sa smaragdnim vodama koje izgledaju kao prirodni bazeni čine magičnu sliku koja pokreće čula. Boja mora je takva da imate utisak da ste na nekoj tropskoj lokaciji tipa Karibi ili Sejšeli. Izuzetne boje, jednostavnost, autentičnost i gostoprimstvo čini boravak na Kufonisiju očaravajući.

Folegandros

Prelepo izolovano ostrvo sa fenomenalnim plažama i živopisnim pejzažima.

Fantastično tradicionalno glavno mesto Hora je izgrađena na visini od oko 200m na samoj litici prema moru. Spektakularno i neponovljivo mesto! Plaža Katergo je jedna od najlepših na Egeju. Ko nije posetio Folegandros treba da stavi na listu prioriteta.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

04:47

AKO IDETE NA MORE OVE STVARI MORATE DA ZNATE! Ružica Kralj upozorila na RETROGRADNI SATURN: Strogo pazite na ove 2 stvari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track