DANAS JE SVETSKI DAN MAČAKA! Počastite svog omiljenog krznenog prijatelja ovog posebnog dana
Foto: Shutterstock

mace su face!

DANAS JE SVETSKI DAN MAČAKA! Počastite svog omiljenog krznenog prijatelja ovog posebnog dana

Zanimljivosti -

Svetski dan mačaka, koji se obeležava 8. avgusta, predstavlja poseban dan posvećen obožavanju i slavlju ovih šarmantnih i neodoljivih kućnih ljubimaca širom sveta.

Ovaj dan je prilika da se pokaže ljubav i briga prema mačkama, kao i da se podigne svest o važnosti njihove zaštite i dobrobiti.

Mačka
foto: Neniya Lanti / Alamy / Alamy / Profimedia

Mačke su veoma specifične životinje koje su tokom vekova osvojile srca mnogih ljudi širom sveta. One su poznate po svojoj nezavisnosti, eleganciji i neodoljivim ponašanjima. Svetski dan mačaka omogućava ljudima da se razmene priče, iskustva i slike svojih mačaka, doprinoseći tako zajedničkoj radosti i razumevanju ove posebne vrste.

Ovaj dan takođe podseća na značaj brige o mačkama, uključujući pravilnu ishranu, redovne posete veterinaru, adekvatan smeštaj i pažnju koju im treba pružiti. Takođe, prilika je da se naglasi potreba za sterilizacijom i kastracijom kako bi se kontrolisala populacija mačaka i sprečilo nepoželjno razmnožavanje.

mačka
foto: Shutterstock

Svetski dan mačaka često se obeležava putem društvenih medija, događanja, kampanja za udomljavanje napuštenih mačaka i različitih aktivnosti koje promovišu dobrobit i zaštitu ovih predivnih životinja.

To je prilika da se pokaže poštovanje prema mačkama i da se podstakne svest o njihovoj važnoj ulozi u ljudskim životima.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

01:07

GLUMAC PREŠAO 600 KILOMETARA PEŠICE DA BI POMOGAO DECI SA AUTIZMOM: Nisam ni slutio kakvo ću iskustvo doživeti na tom putu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track