"5 MINUTA OD POLETANJA I POSLEDNJIH 8 PRED SLETANJE SU NAJOPASNIJI" Naša stjuardesa otkriva kako da ostanete BEZBEDNI tokom leta
Foto: Instagram/tinagrabez

evo šta savetuje

"5 MINUTA OD POLETANJA I POSLEDNJIH 8 PRED SLETANJE SU NAJOPASNIJI" Naša stjuardesa otkriva kako da ostanete BEZBEDNI tokom leta

Zanimljivosti -

Bivša srpska stjuardesa, Tina Grabež, otkrila je nekoliko bezbednosnih saveta tokom letenja avionom!

Strah kod letenja javlja se kod mnogih ljudi, čak i onih kojima nije prvi put da se nađu nekoliko hiljada metara uznad kopna. Avionski kvarovi se dešavaju, ali šta je šta je to na šta pri trebalo da obratite pažnju kako biste bili bezbedni?

Naša najpopularnija bivša stjuardesa, Tina Grebež u nedavnom videu otrkila je "male bezbednosne saveti kojih treba da se pridržavaš kada letiš" kako je napisala u opisu. Kako Tina isiče, statistički gledano, sedišta u zadnjem delu aviona imaju oko 40 % veće šanse za preživljavanje.

"Može da se zapali desni motor i uzbije požar u nekom delu aviona. U tom slučaju želite da budete što dalje od tog dela. Uvek locirajte izalz u slučaju opasnosti ili još bolje sedite pored izlaza u slučaju opasnosti. Takođe, pokušajte da ostanete pribrani, svesni i vezani. Nosite obuću u kojoj možete da trčite i nemojte da pokušavate da iznosite torbe iz aviona, jer ćete da zablokirate i sebe i druge", savetovala je ona i za kraj dodala važnu stavr:

"Uvek zapamtite, prvih pet minuta od poletanja i poslednjih osam minuta pred sletanje su najopasnije. Zato je važno da u tom periodu ne zaspete".

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

02:13

TO JE LOKAL PATRIOTA! Svetlana je penzionisana stjuardesa, ceo svet je proputovala, ali kaže da je najlepše u BLOKOVIMA NA NBG!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track