GODINU DANA BILI NA LISTI ČEKANJA ZA NAJTRAŽENIJI RESTORAN: Kad su konačno došli na večeru doživeli EPSKU PREVARU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tik Tok

OTREŽNJUJUĆA PRIČA

GODINU DANA BILI NA LISTI ČEKANJA ZA NAJTRAŽENIJI RESTORAN: Kad su konačno došli na večeru doživeli EPSKU PREVARU (VIDEO)

Zanimljivosti -

Liste čekanja za slobodan sto u restoranu sve su češća pojava, što je na svojoj koži osetila i jedna korisnica TikToka, koja je na slobodan sto čekala, verovali ili ne, godinu dana.

I nije to najveći problem u celoj priči. Ono što je šokantno je da je u pitanju prevara, i to kakva!

O čemu se zapravo radi?

Priča ove tiktokerke je zapravo poprilično otrežnjujuća i govori o tome kako lako možemo da nasednemo na informacije s interneta bez ikakve doze rezerve i provere.

Devojka u snimku govori o tome da je uspela da rezerviše sto za večeru u restoranu na Aper Ist Sajdu u Njujorku, u koji je nemoguće ući jer je bukiran i po godinu dana unapred, a ima sjajne ocene i recenzije.

„A zašto je tako teško ući u njega? Možda zato što ne postoji. Ispostavlja se da je grupa mladića kuću u kojoj žive iz šale nazvala Merhan’s Steak House po svom drugu Merhanu, a prijatelji su na internet uz taj naziv stavili sjajne preporuke. Ta šala je otišla dotle da su rešili da naprave restoran na jedno veče. Čak 900 Njujorčana se upisalo na listu čekanja i prošle nedelje je 140 njih dobilo poziv u kom se kaže da imaju slobodan sto. Većina njih je to čekala više od godinu dana.“

Ali nisu znali da će im obrok poslužiti mladi ljudi od dvadesetak godina kojima to uopšte nije posao. Oni su unajmili prostor za taj događaj i uredili ga tako da sve deluje realno – na zidu slika na kojoj Kenedi jede, lažni stari jelovnici, bista „čuvenog Merhana“…

„Tu je bio i ludi obrok od četiri jela inspirisan životnim ciklusom krave… Izveli su i lažnu prosidbu, ispred na ulici su sa transparentima bili ‘fanovi’ da bi se stvorila iluzija da unutra večeraju poznate ličnosti, dok se tamo zapravo 22-godišnji ‘somelijer’ mučio sa svakom flašom vina da je otvori.“

Većina gostiju je u nekom trenutku ukapirala da nešto ne štima.

„Logično, neki od njih su se naljutili što plaćaju nešto što je zapravo prevara. Ali većina je otišla tamo bez ikakvih očekivanja, pa su bili srećni što su iskusili nešto drugačije i zabavno.“

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:39

KADA DOĐETE U RESTORAN, OBAVEZNO OVO PITAJTE KONOBARA prof. dr Perišić o unosu plastike: Deco, igrajte se sa drvenim igračkama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja