KAKVA JE OVO CRNA LOPTA SA ČELJUSTIMA? Jezivo stvorenje na plaži PRESTRAVILO ljude, a naučnici ZBUNJENI: "Ovo je čudno" (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

NE ZNAJU KAKO JE ZAVRŠILA NA KOPNU

KAKVA JE OVO CRNA LOPTA SA ČELJUSTIMA? Jezivo stvorenje na plaži PRESTRAVILO ljude, a naučnici ZBUNJENI: "Ovo je čudno" (VIDEO)

Zanimljivosti -

Neobično i prilično retko stvorenje, "Pacific Football Fish", pronađeno je na obali u američkom parku Kristal kov. Riba je odmah prebačena u kalifornijsko Odeljenje za ribu i divlje životinje radi daljeg istraživanja, a naučnicima je čudno što je pronađena u savršenom stanju.

Naime, ona živi na oko 900 metara dubine, pa i kad na obali neko pronađe ostatke te ribe, obično su u lošem stanju, piše Jutarnji list.

Ova je, sudeći po tome kako izgleda, iz nepoznatog razloga uginula nedaleko od površine.

„Vrlo je retko videti ovu ribu u netaknutom stanju i još uvek ne znamo kako i zašto je ona završila na kopnu. Ova vrsta je neobična i fascinantna i pokazuje koliko je raznolik morski život koji vreba ispod površine vode“, objavili su iz parka Kristal kov.

„Dok naučnici nastavljaju da otkrivaju sve više o ovim dubokomorskim stvorenjima, važno je razmisliti o tome koliko još možemo da naučimo o našim divnim i tajanstvenim okeanima“, dodato je u saopštenju.

(Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:27

ZA OČEKIVATI SU TOPLOTNI TALASI, SUŠE, POŽARI, OLUJE Zamenik direktora RHMZ: Dolazi do klimanja naše klime, POSLEDICE NA OKEAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track