ŠTA VAŠ RUČAK NA POSLU GOVORI O VAMA? Salatu jedu vrednice, picu ovaj tip ljudi, a iznenadiće vas oni što uzmu nešto iz pekare
Foto: Profimedia

da li se pronalazite?

ŠTA VAŠ RUČAK NA POSLU GOVORI O VAMA? Salatu jedu vrednice, picu ovaj tip ljudi, a iznenadiće vas oni što uzmu nešto iz pekare

Zanimljivosti -

Način ishrane, omiljene namirnice i ono što najčešće jedete ne otkrivaju samo vaš gastronomski ukus, nego i životne navike.

Podvucite crtu na još jednu godinu, prisetite se šta ste jeli tokom radnih dana i zabavite se.

Pica

Pica, kafa, Italija, zatvor
foto: Twitter Printscreen

Ovu hranu uglavnom jedu oni koji stalno negde žure, uvek misle samo na posao, nikada na sebe, jedu čak i u kancelariji, ali vole i da čalabrcnu tuđe obroke, ne propuštaju ketering na poslovnim zabavama.

Savet: nemojte jesti sa njima, to nisu pravi hedonisti, ali ni kreativni radnici, jer više vole da ispunjavaju tuđe naredbe nego da sami doprinesu svojim novim idejama.

Čokolada i gazirani sokovi

U slatkišima uživaju najmlađi u kancelariji, ali i najvredniji. Ne mare za svoje zdravlje, mada znaju da to što jedu uopšte nije dobro i zaklinju se da će jednog dana preći na zdraviju hranu.

Savet: na njih možete da se oslonite kada je posao u pitanju, sve će uraditi kako treba i na vreme.

Ručak donet od kuće

Vredni su i pouzdani radnici, ali studiozni i ne rade ništa na brzinu, nisu za poslove koji zahtevaju "sad i odmah". Deluju kao cepidlake, mada nisu, ne druže se sa svima, ali su uvek ljubazni.

Savet: zamolite ih da i vama naruče jelo, slobodno po njihovom izboru, a podelite i posao, osim ukusa i mirisa hrane, nećete se pokajati. I za druženje su ok, ali samo ako oni vas odaberu, u suprotnom - džabe se trudite.

letnja salata, salata sa šunkom, salata, hladna salata, salata sa šunkom i povrćem
foto: Shutterstock

Salata

Nemojte odmah osuđivati kolege koje jedu zdravo - možda tako moraju zbog nekih bolesti. Zdravi obroci, vegetarijanski način ishrane, nisu uvek stvar pomodarstva i dijete.

Savet: umesto da ogovarate kolegu koji "pase", bolje mu se pridružite barem jednom tokom radne sedmice. Što se posla tiče - ne brinite, reč je o vrednicama, bez obzira na to što se vama čini da nemaju snage ni za šta jer malo jedu.

Nešto iz pekare

Oni grickaju đevrek dok kuckaju po tastaturi ne zato što su lenji da ustanu ili imaju mnogo posla već zato što im hrana uopšte nije bitna u životu, ali posao jeste, ali samo ako rade ono što vole.

Savet: slobodno se oslonite na njih kada je posao u pitanju, ali prvo proverite da li zaista nešto rade ili samo igraju igrice.

(Kurir.rs/Informer/T.J.)

Bonus video:

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track