USAMLJENI KINEZ MISLIO DA JE KUPIO PRESLATKO ŠTENE: Nije bio ni svestan šta je doneo u kuću, a ŠOK je usledio kad je video OVO
Foto: screenshot WeChat/Btime.com

u pitanju je bio bambusov pacov

USAMLJENI KINEZ MISLIO DA JE KUPIO PRESLATKO ŠTENE: Nije bio ni svestan šta je doneo u kuću, a ŠOK je usledio kad je video OVO

Zanimljivosti -

Jedan usamljeni kineski kancelarijski radnik kupio je sebi četvoronožnog prijatelja kako više ne bi provodio dane u samoći. On je "štene" kupio od lokalnog "prodavca pasa" koji je ordinirao u blizini njegove kuće.

Kada je doneo životinju u stan, video je da ona "ne hoda kao pas", naveo je kineski medij Shanghaiist, a preneo The Sun.

Sumnjičav zbog "čudnog" ponašanja svog ljubimca, potražio je podatke o njemu na društvenoj mreži Weibo, ne bi li identifikovao novog krznenog prijatelja.

Na njegovo iznenađenje, korisnici mreže su napisali da je postao vlasnik bambusovog pacova!

bambusov pacov
foto: Printskrin

Ova životinjica živi u Južnoj Kini, Burmi i Vijetnamu, hrani se izdancima i korenjem bambusa i smatra se delikatesom u nekim kineskim gradovima!

Nakon ovog otkrića, čovek je navodno nekome dao životinju, jer nije bio siguran kako da pravilno brine o njemu. Sun nije mogao da proveri ove tvrdnje.

Bambusov pacov jeste simpatična životinja, ali je i domaćin endemične gljivice Talaromyces marneffei iz jugoistočne Azije. To znači da on može da prenese talaromikozu, gljivičnu infekciju koja navodno pogađa HIV pozitivne pacijente i osobe sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Ovo nije prvi put da su vlasnici kućnih ljubimaca doživeli šok jer su otkrili da u dom nisu doneli psa ili mačku, već sasvim drugu životinju. Jedna žena nedavno je udomila crno mače sa ulice, ali je saznala da će njen ljubimac izrasti u pravu - lisicu.

(Kurir.rs/The Sun/Telegraf/T.B.)

Bonus video:

01:47

PUNI SU PARAZITA, ZATO IH I ZOVU LETEĆI PACOVI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja