"NAPRAVE KOLONU, TRUBE I MAŠU ZASTAVAMA" Amerikanka šokirana svadbenim običajem na Balkanu: "Ovde su venčanja DIVLJA" (VIDEO)
Foto: TikTok/ellieandsenci

U AMERICI TO NE BI MOGLO

"NAPRAVE KOLONU, TRUBE I MAŠU ZASTAVAMA" Amerikanka šokirana svadbenim običajem na Balkanu: "Ovde su venčanja DIVLJA" (VIDEO)

Zanimljivosti -

Amerikanka po imenu Eli već neko vreme živi u Bosni i Hercegovini, a sada je objavila video s jedne svadbe na kojoj je bila, te pričala o svadbenim običajima na ovim prostorima i otkrila šta ju je iznenadilo. Najpre je rekla kako su balkanska venčanja "divlja" u poređenju s američkim.

"Kao prvo, ovde vjenčanja traju otprilike 15 sati. Svi se okupe u mladoženjinoj kući oko podne kako bi uživali u piću, druženju, zakusci, naravno, slušali tradicionalnu muziku koju svira harmonikaš", započela je.

Zatim je povorku svatova opisala rečima da svi gosti počnu da voze svoje automobile u koloni.

"Naprave kolonu, trube i mašu zastavama dok idu prema kući neveste. Kada stignu, mladoženjin kum 'kupi' mladu od njenog oca. Ovaj običaj je više simboličan i pretvore ga u zanimljiv ‘performans‘ kako bi odali počast tradiciji", nastavila je pa dodala:

"Kada mlada izađe, naravno da je svi dočekaju s oduševljenjem, ali nisam očekivala da će ljudi pucati u zrak u znak slavlja. To nikad ne bi prošlo u Americi. Kolona zatim vozi kroz grad i pravi što veću buku." Zatim je navela da se parovi prvo venčaju šerijatski pa onda građanski.

(Kurir.rs/ L. S)

Bonus video:

00:13

Amerikanka Amber Denis Hajtauer raspamećena Beogradom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track