PRONAŠLA FEN IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE STAR PEDESET GODINA! I danas radi, a kažu da sa njim i "ROŠTILJ MOŽE DA SE RASPALI" (VIDEO)
Foto: Printscreen

hit

PRONAŠLA FEN IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE STAR PEDESET GODINA! I danas radi, a kažu da sa njim i "ROŠTILJ MOŽE DA SE RASPALI" (VIDEO)

Zanimljivosti -

Korisnica TikToka objavila je video koji je privukao veliku pažnju među korisnicima iz bivših zemalja Jugoslavije. Reč je o fenu za kosu napravljenom u doba Jugoslavije, pre oko 50 godina, i koji radi i dan-danas, što uopšte nije za čuđenje.

Reč je o fenu koji je proizvela nekadašnja fabrika Rudi Čajavec u Banja Luci.

- Pozdrav, raja. Mene zanima da li ko ima stariji fen, a da još uvek radi - poručila je pratiocima korisnica koja se potpisuje kao "alma.k17".

"Radi. Kvalitet", "Imam ja isti, ali je zeleni", "Taman sam hteo da kažem da imam isti, samo beli, a onda si ga izvadila iz kutije. Koristim ga za raspaljivanje roštilja", "Nekada je sve bilo najvišem kvalitetu", neki su od komentara.

U fabrici Rudi Čajavec, koja se prostirala na 84.000 kvadratnih metara, je radilo više od 10.000 ljudi. Imala je proizvodne pogone i u Foči, Laktašima, Čelincu, Šipovu i Ljubiji.

fen
foto: Printscreen

Fabrika je tokom 1960-ih imala godišnje prihode od izvoza vredne 30 miliona dolara. Ovde se proizvodilo više od stotinu artikala - televizori, audi pojačala, oprema za automobile, tranzistorski radio prijemnici itd.

Sada se ovde nalaze butici i prodavnice, a nekadašnja menza je postala sala za proslave.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

01:49

TITA OPTUŽUJU DA SKINU KRIVICU SA SEBE! Joška Broz: Sve smo imali što danas nemamo, Jugoslavija je bila PRETEČA EVROPSKE UNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track