NAPRAVLJENA PRVA TAŠNICA OD VAZDUHA: Evo kako izgleda ovo REMEK-DELO, NASA načinila istorijski poduhvat (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

INOVACIJA

NAPRAVLJENA PRVA TAŠNICA OD VAZDUHA: Evo kako izgleda ovo REMEK-DELO, NASA načinila istorijski poduhvat (VIDEO)

Zanimljivosti -

Brend Coperni je uz pomoć Američke svemirske agencije (NASA) osmislio svoju poslednju inovaciju - žensku tašnu napravljenu od 99 odsto vazduha i 1 odsto stakla.

Tašnicu "Air Swipe", koja ima neverovatan sastav, izumeo je profesor Joanis Mihaloudis uz pomoć NASA revolucionarnog aerogela od nanomaterijala silicijum-dioksida.

Ovaj materijal se opisuje kao veoma delikatan i nesalomiv, a nova tašnica je najveći predmet ikada napravljen od ovog materijala.

Pre nego što je ušla u svet mode, NASA je koristila ovaj materijal za sakupljanje zvezdane prašine, jer može da izdrži ekstremnu toplotu i pritisak 4.000 puta veći od njegove težine.

Jedan od pratilaca na Instagramu se upitao da li je ova torba samo ukras ili ima i praktičnu namenu, a Coperni tim je odgovorio:

"Može da drži iPhone ;).“

Coperni je inače, brend koji se etablirao kao lider futurističke mode i poznat je po avangardnim proizvodima koji pomeraju granice.

Oni su, recimo, predstavili haljinu koja je nastala uz pomoć spreja, a koju je ponela supermodel Bela Hadid.

Nako tog internet spektakla s poznatim supermodelom, brend je potom pustio robote na svoju pistu za reviju jesen/zima 2023.

Prošle sezone Coperni je predstavio revolucionarnu verziju svoje popularne "Swipe" torbe, one koja služi i kao CD plejer.

(Kurir.rs/ Informer/ L. S)

Bonus video:

03:17

NOVA TORBA OČAS POSLA! Napravite je same uz pomoć materijala koji imate u kući! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track