DOBRO SE PRIPREMITE JER STIŽE RETROGRADNI MERKUR U OVNU: Evo kako će uticati na SVE horoskopske znake i šta nikako NE TREBA raditi
Foto: Shutterstock

astro

DOBRO SE PRIPREMITE JER STIŽE RETROGRADNI MERKUR U OVNU: Evo kako će uticati na SVE horoskopske znake i šta nikako NE TREBA raditi

Zanimljivosti -

Vodolije, pripremite se za razdoblje u kom vaš komunikacijski stil i misaoni procesi dolaze u fokus.

Vi ste prirodno iskreni, što je prednost, ali mogli biste da primetite povećano nerazumevanje i nesporazume.

Horoskop, Astrologija, Planete, Retrogradni Merkur, Merkur
foto: Shutterstock

Dok uticaj Ovna podstiče direktnost, retrogradnost može da učini da vaš pristup izgleda previše snažno. Razmislite o tome kako dajete i primate informacije.

Ribe, prihvatite ovo razdoblje kao priliku da pooštrite svoj proračun i navike trošenja. Uticaj Ovna mogao bi da vas dovede u iskušenje da budete impulsivni, zato ostanite na oprezu i razmislite gde se treba prilagoditi.

Retrogradni Merkur u Ovnu – ključni datumi

Tokom retrogradnog kretanja, čini se da se planeta kreće u suprotnom smeru od naše perspektive na Zemlji. Prividno kretanje unazad jednostavno je optička varka. Merkur ide retrogradno prilično često, događa se otprilike 3-4 puta godišnje i traje nekoliko nedelja.

Horoskop, Astrologija, Planete
foto: Shutterstock

Kada planeta krene retrogradno, dolazi do poremećaja u područjima života kojima planeta upravlja, kao i aspektima vezanim za horoskopski znak u kom je retrogradan.

Ova retrogradnost počinje 1.4.2024. u 11:14 h i završava 25.4.2024. u 13:54 h. Razdoblje sene za ovu retrogradnost traje od 18.3. – 13.5. 2024. godine. Obično postoje dva olujna razdoblja, a olujna razdoblja za ovu retrogradnost su od 27.3. – 9.4.2024. i 16.4. – 4.5. 2024.

Ovo retrogradno razdoblje u potpunosti se odvija u Ovnu, znaku poznatom po svojoj vatrenoj i energičnoj prirodi. To je vreme ispunjeno strašću, motivacijom i uzbuđenjem.

Možemo se naći s ogromnom količinom energije i entuzijazma, nesigurni kako to učinkovito usmeriti. Alternativno, možda nam nedostaju potrebne veštine ili resursi za ostvarenje naših želja, što rezultira značajnom frustracijom i iritacijom.

Postoji tendencija da postanemo lako uznemireni i razdražljivi, što dovodi do čestih sukoba i nesuglasica.

Horoskop, Astrologija, Planete
foto: Shutterstock

Evo nekoliko stvari koje treba i ne treba raditi u retrogradnom razdoblju:

Nemojte raditi ovo:

- dominirati razgovorima; ostaviti prostora za druge glasove.

- nametati svoja uverenja ili želje drugima.

- donositi prerane zaključke ili donositi nepromišljene odluke na temelju trenutnih reakcija.

Radite ovo:

- vodite introspektivne razgovore kako biste bili sigurni da poštujete sebe i svoja lična uverenja/istine.

- Pobrinite se da se vaš glas čuje i izrazite svoje misli.

- praktikujte vežbe disanja i druge tehnike uzemljenja.

Kako će retrogradni Merkur uticati na svaki znak Zodijaka?

Planeta, Merkur
foto: Irina Dmitrienko / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovan

Pripremite se za izazovan period koji je pred vama. Ovo bi se razdoblje moglo činiti pomalo teškim, s pomrčinama koje otkrivaju nove aspekte vaše ličnosti, a Merkur dodaje zbunjujući zaokret u mešavinu.

Identitet i samopoimanje stavljaju se u središte pažnje tokom ove faze. Možda ćete osetiti želju da promenite svoj izgled ili osvežite način na koji se predstavljate svetu. S druge strane, možete se susresti s nizom frustrirajućih neuspeha, koji ostavljaju osećaj da se neprestano borite protiv struje.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Ovan
foto: Shutterstock

Kao Ovnu, strpljenje vam nije uvek najjača strana, ali sada je presudno više nego ikada. Iskoristite ovo vrijeme za usklađivanje tempa i izbjegavajte izgaranje dok se pripremate za nadolazeći retrogradni Merkur.

Bik

Tokom ovog razdoblja vaši će snovi, mašta i intuicija biti pojačani. Iskoristite ovu priliku da se ponovno povežete sa svojim najdubljim mislima i dotaknete svoju bit.

Vaš je duh zamršeno povezan sa svemirom, stoga dajte prednost aktivnostima poput meditacije ili vođenja dnevnika kako biste usporili i razmislili.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Bik
foto: Shutterstock

Pazite na stvaranje pretpostavki ili upuštanje u melodramu, usmerite svoju energiju na ono što je uistinu važno i izbegavajte ulaganje u nepostojeća pitanja.

Blizanci

Tokom ovog retrogradnog Merkura mogli biste se osećati pomalo nesređeno. Budite oprezni u pogledu sukoba unutar svoje zajednice i težite autonomiji bez prekoračenja granica (i ne dopustite drugima da vas gaze!).

Možda ćete se osećati kao vuk samotnjak i to je sasvim u redu. Samo se pobrinite da vas ne guraju okolo ili da na vas preterano ne utiču.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Blizanci
foto: Shutterstock

Usresredite se na širenje svoje svesti o svojim ciljevima i pronalaženje više autonomije u njihovom ostvarivanju.

Rak

Mogli biste osetiti da se u vašoj karijeri kuvaju napetosti tokom ove retrogradnosti. Kao brižnoj osobi, prirodno je da drugima dajete prednost, ali sada je vreme da razmislite kako su vaši postupci usklađeni s vašim vlastitim ciljevima i težnjama.

Budite oprezni pri ulasku u nove poslovne poduhvate, jer Merkur može izazvati nepotrebnu dramu. Vežbajte strpljenje sa svojim kolegama i samim sobom.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Rak
foto: Shutterstock

Ako posao ne napreduje brzo kako biste želeli, shvatite to kao znak iz svemira da usporite. Nasuprot tome, ako se stvari odvijaju prebrzo i osećate se preopterećeno, shvatite to kao znak da delegirate zadatke. Iskoristite ovu priliku kako biste bili sigurni da će vaš trud biti priznati i cenjen.

Lav

Mogli biste početi preispitivati svoja uverenja, što je ključno za lični rast. Očekujte zbunjenost i teskobu u ovom razdoblju.

Budite oprezni kada putujete ili krećete na putovanja – iako to nije zabranjeno, nastavite oprezno. Izbegavajte da postanete preterano ekstrovertni i izgubite iz vida svoju okolinu.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Lav
foto: Shutterstock

Iako imate moć da definišete svoje vrednosti, zapamtite da i drugi imaju vlastitu autonomiju. Ne zaboravite da učenje često dolazi iz povezivanja s drugima.

Devica

Tokom tog vremena mogli biste otkriti neke duboko ukorijenjene traume ili skrivene aspekte sebe. Nemojte ih potiskivati – umesto toga, suočite se direktno sa svojim unutrašnjim demonima.

Ovaj retrogradni Merkur podstiče vas da ispitate što vas koči u napretku. Izbegavate li da se suočite s problemima koji vas muče?

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Devica
foto: Shutterstock

Toplo predlažemo vođenje dnevnika, traženje terapije ili one teške razgovore koje ste izbegavali. Ključno je dati prioritet svojoj dobrobiti i baviti se svojim potrebama kao pojedinca.

Vaga

Interakcije s drugima mogu se suočiti s izazovima tokom ovog razdoblja. Posebno bi problematični mogli biti poslovni ugovori, stoga je pre potpisivanja ključno temeljno pregledajte svu papirologiju.

Budite posebno pažljivi prema svom partneru ako ste u braku, a ako planirate veridbu ili venčanje, ne brinite – još uvek možete! Samo osigurajte da se svim ugovorima pristupa sa strpljenjem i pažnjom.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Vaga
foto: Shutterstock

Mogu se pojaviti napetosti u vezi, stoga obratite pažnju na to kako se afirmišete kod svog partnera.

Škorpija

Tokom ovog retrogradnog Merkura mogli biste se osećati tromo, stoga je važno usporiti tempo. Delujete s namerom i uspostavite strategije za sprečavanje izgaranja.

To bi moglo značiti smanjivanje radnih obveza, opuštanje u teretani ili preduzimanje dodatne brige oko imuniteta. Odvojite trenutak da pregledate svoj raspored i identifikujete zadatke koje možete delegirati ili potpuno ukloniti.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Škorpija
foto: Shutterstock

Uz moguću zabunu i nesporazume u zraku, budite strpljivi i preuzmite kontrolu nad svojim danima prema sopstvenim uslovima.

Strelac

Pripremite se, jer ova retrogradnost se zahuktava za vas. Pazite na ponovno izbijanje starih plamenova, jer je to klasični scenario retrogradnog Merkura.

Iskoristite ovo vreme za razmišljanje o stvarima vezanim uz vaše strasti. Jeste li previše impulsivni u ljubavi? Možda se preterano prepuštate ili se možda suzdržavate od prihvaćanja svoje autonomije i pronalaska radosti.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Strelac
foto: Shutterstock

Nemojte se nepromišljeno prepuštati u ovom razdoblju, ali odvojite vreme za sebe kako biste se ponovno povezali s onim što vam donosi sreću. Upamtite, sami upravljate svojim užitkom, ali usput uvek poštujte druge.

Jarac

Na poslu ste prirodno poletni, ali sada je vreme da se fokusirate na kućne stvari. Retrogradnost bi mogla izazvati dramu, bilo da se radi o porodičnim ili kućnim problemima poput slavine koja curi.

Iskoristite ovo razdoblje za pospremanje i rešavanje dugogodišnjih problema kako kasnije ne biste bili opterećeni. Razmislite o svojoj ulozi kod kuće i svojim odgovornostima.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Jarac
foto: Shutterstock

Poduzmite promišljenu akciju bez žurbe ili rezanja. Strpljenje je ključno za izbegavanje nepotrebnog stresa tokom ovog vremena.

Vodolija

Vodolije, pripremite se za razdoblje u kojem vaš komunikacijski stil i misaoni procesi dolaze u fokus. Vi ste prirodno iskreni, što je prednost, ali mogli biste primetiti povećano nerazumevanje i nesporazume.

Dok Ovnov uticaj podstiče direktnost, retrogradnost može učiniti da vaš pristup izgleda previše snažno. Razmislite o tome kako dajete i primate informacije. Možete li asertivno podeliti svoju perspektivu, a istovremeno ostaviti prostora drugima?

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Vodolija
foto: Shutterstock

Prihvatite svoju humanitarnu prirodu kako biste potaknuli sklad tijekom ovog vremena.

Ribe

Ribe, usred vašeg tekućeg putovanja transformacije, ovaj tranzit donosi još jedan talas promena. Vreme je da preispitate svoj odnos s materijalnim imetkom i finansijama.

Prihvatite ovo razdoblje kao priliku da pooštrite svoj proračun i navike trošenja. Uticaj Ovna mogao bi vas dovesti u iskušenje da budete impulsivni, stoga ostanite na oprezu i razmislite gde su potrebne prilagodbe.

Horoskop, horoskopski znaci, beli znaci horoskopa, Ribe
foto: Shutterstock

Štaviše, možda ćete se boriti da potvrdite svoje želje i vrednost. Čekate li pasivno da se stvari dogode? Koristite ovaj retrogradni Merkur da istražite i odlučno sledite svoje ciljeve i želje.

(Kurir.rs/Atma.hr/T.J.)

Bonus video:

00:35

Glumac Milan Marić se oglasio povodom otvaranja Firefly Studios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track