OVAKO IZGLEDA MUŠKI POLNI ORGAN POD MIKROSKOPOM: Čuveni doktor pokazao PRESEK, a evo od čega se sastoji (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok, Shutterstock

SASTAVLJEN OD TRI CILINDRA

OVAKO IZGLEDA MUŠKI POLNI ORGAN POD MIKROSKOPOM: Čuveni doktor pokazao PRESEK, a evo od čega se sastoji (VIDEO)

Zanimljivosti -

Da li ste se ikada zapitali šta se nalazi u unutrašnjosti muškog polnog organa i kako on zapravo izgleda? Čuveni doktor Karan Radž, hirurg i predavač na Univerzitetu Sanderlend, odlučio je da uzme mikroskop u ruke i pokaže šta se krije iza komada muškog ponosa.

U TikTok videu koji je trenutno pregledan više od 266 hiljada puta, doktor je pokazao kako izgleda poprečni presek muškog polnog organa koji je, prema njegovom opisu, ličio na neku salamu. Objasnio je kako je organ sastavljen od tri cilindra. Prvi i drugi su deo organa koji se pune krvlju tokom erekcije.

@dr.karanr Microscopic findings @Adolfo Sánchez-Blanco, Ph.D ♬ original sound - Dr Karan Raj

"Kada pažljivo pogledate pod mikroskopom, to je u suštini delikatan sunđer. Ovi mali prostori između krvnih sudova ključni su za ekspanziju ljubavnog projektila. To mu omogućava da značajno poveća zapreminu dok se puni krvlju, a ove grane arterije muškog polnog organa koje vidite su među najmanjim u telu", objasnio je doktor i objasnio zašto:

"Lako je shvatiti zašto. Kako osoba stari i ovi krvni sudovi se sužavaju, lakše je dobiti erektilnu disfunkciju, a to često može da bude znak upozorenja za srčanu bolest", dodao je.

Treći deo organa koji se zove "corpus spongiosum", ima uretru koja prolazi direktno kroz njega. Ovaj cilindar se takođe puni krvlju.

"Kada se napuni krvlju i proširi, stisne uretru, zbog čega ne možete da piškite kada ste ukočeni. Ovi krvni sudovi imaju mišićni sloj koji može brzo da se opusti da bi povećao protok krvi, pretvarajući opušteni ponos u spreman za akciju", objasnio je doktor za kraj.

(Kurir.rs/ Mondo/ L. S)

Bonus video:

00:53

NADREALNA SCENA - ISPAO MU POLNI ORGAN USRED TRKE: Italijan doživeo bizaran peh na SP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track