DA LI PREPOZNAJETE PROSLAVLJENOG SRPSKOG GLUMCA? Bio je idol mnogim generacijama, a jedan nadimak je dugo pokušavao da SAKRIJE!
Foto: Facebook

LEGENDA

DA LI PREPOZNAJETE PROSLAVLJENOG SRPSKOG GLUMCA? Bio je idol mnogim generacijama, a jedan nadimak je dugo pokušavao da SAKRIJE!

Kultura -

Na ovoj fotografiji, napravljenoj 1939. godine na beogradskoj Slaviji, najverovatnije tokom obeležavanja Vrbice, nalazi se i naš proslavljeni glumac koji je bio deo kultnih jugoslovenskih i srpskih filmova i serija i idol mnogim generacijama glumaca koji su došli posle njega...

U grupi mališana, drugi s leva u prvom redu, tada kao desetogodišnjak, nalazi se i Borivoje Bora Todorović, kojeg smo znali kao Đenku, Budum Kenta, Žiku i po mnogim drugim nadimcima koji su ga pratili kroz uloge koje ostvario.

Ipak, malo je poznato da je Bora imao i jedan nadimak koji je stalno pokušavao da "zataška"!

- Ujeo me komarac i na čelu mi se pojavila čvoruga. A kako mi prašina, u koju sam stalno upadao, igrajući klikere i krajcarice, nije prijala, ta čvoruga nikako da nestane. Deca me prozvaše najpre Čvoruga, pa onda od milošte, malo nežnije, Čvoka - ispričao je slavni glumac decenijama kasnije.

Bora Todorović
foto: marina Lopačić

Bora Todorović je preminuo 7. jula 2014. u 85. godini, a njegova urna položena je u Aleju zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track