UŽIVAJTE U SLATKOM BEZ ŠEĆERA
Foto: Promo

UŽIVAJTE U SLATKOM BEZ ŠEĆERA

Život -

Svi oni koji žele da sačuvaju dobru liniju a ne mogu da se odreknu slatkiša, bez griže savesti mogu da uživaju u kolačima i napicima koji sadrže niskokalorijske zaslađivače. Ovi zaslađivači ne izazivaju glad niti povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste bez problema i dijabetičari i trudnice. Budući da daju „slatkoću” šećera bez kalorija i čine hranu ukusnijom, mogu da budu dobra pomoć u mršavljenju i održavanju telesne težine. Osvežavajuća bezalkoholna gazirana pića u kombinaciji sa dobrim kolačem ili porcijom sladoleda sa niskokalorijskim zaslađivačima uvek mogu da budu dobar izbor za održavanje dobrog raspoloženja!

Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem

Sladoled sa stevijom

Potrebni sastojci:

  • 1 kilogram iseckanih jagoda
  • Isceđen sok od narandže i limuna
  • 1 šolja mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 4 žumanceta
  • Pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu
  • pola kesice želatina

Način pripreme:

Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i ostavite u zamrzivač da se ohladi.

Banana kolač

Potrebni sastojci:

  • 4 banane
  • 2 šolje usitnjenih ovsenih semenki
  • 1 šolja izrendanih jabuka
  • Malo arome od vanile
  • 1 kašika cimeta
  • pola kašike muškatnog oraščića
  • pola kašičice stevije u prahu
  • pola šolje suvog grožđa
  • malo iseckanog badema

Način pripreme:

Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je poeći kolače oko pola sata.

Čia puding sa jabukama

Potrebni sastojci:

  • 2 kašičice čija semenki
  • 1 šoljica jogurta
  • Manje od pola kašičice „stevije” u prahu
  • 1 jabuka
  • 2 kašike ovsenih mekinja
  • Malo cimeta

Način pripreme:

Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track