MOBILNI VAM PRAVE HAOS NA LICU: Bubuljice, crvenilo i drugi problemi za koje možete ZAHVALITI telefonu! Evo šta na sve to kažu dermatolozi
Foto: profimedia

nećete verovati

MOBILNI VAM PRAVE HAOS NA LICU: Bubuljice, crvenilo i drugi problemi za koje možete ZAHVALITI telefonu! Evo šta na sve to kažu dermatolozi

Život -

Telefoni su nam stalno u rukama, kojima dodirujemo sve i svašta, pa na njima uvek ima najviše bakterija. Prislanjanjem mobilnog licu doprinosimo razmnožavanju baktorija na koži glave, što izaziva bubuljice i crvenilo.

foto: Profimedia

1. Donja polovica lica

Na području vilice, brade i uopšteno donjeg dela lica uzročnici pojave akni su različiti.

Doktor Janis Aleksandrides smatra kako su akne i miteseri na ovom delu lica uzrokovani hormonalnim poremećajima, a na području oko usta i donje vilice čak ih mogu prouzrokovati mobilni telefoni jer omogućavaju širenje bakterija licem.

2. Celo lice

Uzrok akni koje se pojavljuju na području lica, smatra doktor Aleksandrides, leži u spoljnim uzročnicima, lošoj ishrani i bakterijskoj neravnoteži.

3. Čelo

Na području čela uzrok nastanka akni prema britanskom hirurgu su proizvodi za negu kose. Ako se šamponi, regeneratori i slični proizvodi cede po čelu mogu dovesti do iritacija ili alergija, ali opet ne u smislu akni ili da bi akne izbile samo zbog toga, upozorava doktor.

foto: profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track