NEMOJTE BACATI POŽUTELE JASTUKE: Možete ih očistiti na jednostavan način, a EVO I KAKO! Bićete ODUŠEVLJENI kada vidite kako ovo deluje
Foto: Shutterstock

savršena belina

NEMOJTE BACATI POŽUTELE JASTUKE: Možete ih očistiti na jednostavan način, a EVO I KAKO! Bićete ODUŠEVLJENI kada vidite kako ovo deluje

Žena -

Bez obzira na to koliko su jastučnice dobra zaštita za jastuk, vremenom u njih prodiru grinje, znoj, pljuvačka, pa čak i stenice.

Ipak, nema potrebe da ih bacate jer postoji način da se oni detaljno očiste.

foto: Shutterstock

Potrebno vam je:

1 šolja deterdženta za posuđe

1 šolja praška za veš

1 šolja izbeljivača

1/2 šolje boraksa

Postupak:

Proverite oznaku za pranje na jastuku kako biste pronašli maksimalnu sigurnu temperaturu za pranje. Zatim dodajte sastojke za čišćenje i uključite mašinu.

Uz jastuk koji želite oprati stavite ćebe ili drugi jastuk, tako da je bubanj u mašini dobro uravnotežen. Stavite na duži program pranja.

Nakon prvog ispiranja jastuka, ponovite ispiranje kako biste bili sigurni da ste isprali sve hemikalije.

Jastuci od perja se moraju sušiti na vazduhu, dok se sintetički mogu sušiti samo na niskim temperaturama. Dodavanje nekoliko čistih teniskih loptica ili loptica za sušenje vune zadržat će vaše jastuke mekanim.

I naravno, prljavština i mrlje će se s vremenom ponovo pojaviti. Stručnjaci kažu da je idealno prati jastuke svaka tri mjeseca. Naravno, nakon određenog vremena, jastuk će biti potrebno zameniti.

foto: Promo

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track