Najnovije vesti

NAJČEŠĆI RAK KOD DECE JAVLJA SE IZ JEDNOG RAZLOGA! Roditelji prečesto prave prave OVU GREŠKU
Foto: Profimedia

SPREČITE KATASTROFU

NAJČEŠĆI RAK KOD DECE JAVLJA SE IZ JEDNOG RAZLOGA! Roditelji prečesto prave prave OVU GREŠKU

Zdravlje

Naučnici su nakon više od 30 godina istraživanja došli do zaključka da se akutna limfoblastična leukemija, bolest koja najčešće napada decu, može sprečiti na jednostavan način.

 

Upravo naša opsesija čistoćom ide na ruku razvoju ove bolesti jer sprečavamo imuni sistem deteta da se pravilno razvija.

 

foto: Profimedia

Naučnici su došli do zaključka da preterana čistoća može da dovede do ove bolesti. U proseku jedan od 20 dece ima genetsku predispoziciju za ovu bolest, ali ako se dečiji imunitet razvije kako treba dete će ostati zdravo.

 

Ipak, ako ne bude bilo izloženo određenim mikrobima do prve godine njihov imunitet se neće dobro razvijati i neće znati kako da se nosi sa infekcijama.

 

Upravo je ovo razlog zašto je čistoća povezana sa raznim bolestima i alergijama.

 

foto: Profimedia

Roditelji danas teže da sve oko dece drže u savršenoj čistoći, ali ne shvataju da deca treba da dođu u kontakt s određenim bakterijama dok odrastaju jer tako jačaju imunitet.

 

Važno je da deca budu u kontaktu s drugom decom, da se igraju u zemlji i prirodi, da budu u kontaktu sa životinjama. Zanimljivo je da u manje razvijenim zemljama gde su deca više izložena mikroorganizmima nije došlo da porasta bolesti povezanih sa slabim imunitetom kao što su dijabetes tipa 1 i multipla skleroza.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...