Kako je laserska hirurgija prostate stekla svetsku slavu i poštovanje?
Foto: Promo

Kako je laserska hirurgija prostate stekla svetsku slavu i poštovanje?

Život -

Sa istorijom dužom od 15 godina laserska hirurgija adenoma prostate već zauzima lidersku poziciju u ovoj oblasti. Ovo mesto stekla je ne samo zahvaljujući svojoj beskrvnoj proceduri već i zahvaljujući svojim rezultatima – jednodnevna hirurgija u kombinaciji sa brzim oporavkom i normalizacijom mokrenja. Danas muškarci sa uvećanom prostatom, osim toga što mogu sami izabrati vrstu operacije: klasična (otvorena), TUR (transuretralna resekcija) ili laserska, mogu sami izabrati i laserski sistem. Donošenje ove odluke iziskuje dobru informisanost.

Tulijum laser 200 vati – poslednja reč tehnike. U Srbiji samo specijalisti LASER MEDa koriste ovaj laserski sistem. Tulijum 200W izraz je napretka tehnologije i težnje da svaki novi uređaj bude savršeniji od prethodnog. Postiže brzo i kvalitetno isparavanje uvećane prostate po razumnoj ceni. Otklanja probleme sa mokrenjem - mlaz mokraće postaje jak i neprekidan, bez poteškoća i zadržavanja. Postoperativni nadzor pacijenta nije neophodan. Upotrebom lasera Tulijum od 200 vati značajno se skraćuje vreme operacije, pa je samim tim kraće i vreme provedeno pod anestezijom. Sve to doprinosi tome da procedura bude minimalno traumatična. Snaga je direktno povezana i sa obimom prostate koji treba ispariti. Zahvaljujući snazi od 200W, ne postoji veličina prostate koja ne može biti podvrgnuta ovoj laserskoj proceduri. Tretman laserom Tulijum 200W pogodan je i za muškarce kojima je otkazano standardno lečenje. Usled starosti ili pratećih bolesti, prilikom izvođenja klasične operacije postoji rizik od nastanka ozbiljnih komplikacija. U laserskoj hirurgiji takvih rizika nema.

Indikacije – da li postoje ograničenja? Devedesetominutna laserska operacija je najmanje invazivna metoda koja se primenjuje u radikalnom lečenju uvećane prostate. Veliki broj muškaraca sa teškim urinarnim poremećajima zbog lošeg zdravstvenog stanja (npr. dijabetes, bajpas, antikoagulantna terapija i dr.) ne može biti podvrgnut standardnoj operaciji. Laserska hirurgija omogućava operaciju i muškarcima sa takvim problemima, kao i muškarcima koji su stigli do te tačke da ne mogu normalno da uriniraju pa im je, iz tog razloga, postavljen kateter.

foto: Promo

Kako protiče operacija? Bezkrvno, precizno i bez traume. Fleksibilno lasersko vlakno dolazi do prostate preko polnog organa muškarca. Prostata se isparava isključivo snagom laserske energije bez upotrebe istrumenata za rezanje.

Kada je u pitanju preciznost u laserskoj hirurgiji prostate, Tulijum zauzima prvo mesto. Laser, zahvaljujući najnižem stepenu prodiranja u tkivo od samo 0,2 mm, po prvi put pruža takvu sigurnost okolnim tkivima.

Rezultati – ima li išta bolje od toga? Uklanjanjem nepotrebnog tkiva prostate uklanjaju se i sve barijere koje sprečavaju normalni protok urina. Nakon operacije dolazi do promene protoka urina – uspostavlja se jak i neprekidan mlaz mokraće bez poteškoća. Noćna ustajanja se smanjuju i postepeno nestaju. A muškarci, koji su živeli sa kateterom, nakon operacije trajno ga se oslobađaju.

LASER MED Beograd je deo LAZER MEDa Bugarska koji pruža pacijentima usluge dijagnostike i lečenja u 3 filijale u Bugarskoj (Sofija, Varna i Stara Zagora) iz oblasti laserske hirurgije prostate. Na čelu LASER MED tima nalazi se naš poznati urolog akademik Jovan Hadži-Đokić, a operacijskim timom rukovodi dr Ilija Kalčev, spec. dr med., koji je izveo prvu lasersku operaciju prostate u Bugarskoj, poseduje preko 10 godina radnog iskustva i ima odbranjenu doktorsku disertaciju na temu Laserska hirurgija prostate.

U LASER MEDU PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumorski marker PSA.

Dodatne informacije i zakazivanje pregleda:

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

lasermed/zakažite pregled

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track