PONEDELJAK JE MNOGIMA NAJSTRESNIJI DAN U NEDELJI: Ako gubite bitku sa NERVOZOM, evo koje namirnice će vam podići RASPOLOŽENJE!
Foto: Profimedia

POSLUŠAJTE

PONEDELJAK JE MNOGIMA NAJSTRESNIJI DAN U NEDELJI: Ako gubite bitku sa NERVOZOM, evo koje namirnice će vam podići RASPOLOŽENJE!

Žena -

Čini vam se da u poslednje vreme sve češće gubite bitke sa stres, a možete ga ublažiti i na prirodan i ukusan način.

U tome vam, pre svega, može pomoći sledećih 5 namirnica.

Pomorandže

Ako ste u poslednje vreme često pod stresom, pripremite sebi činiju svežih pomorandži. Agrumi poput pomorandže i mandarine sadrže vrlo velike količine vitamina C, koji se pokazao korisnim u borbi protiv stresa. Povećan nivo vitamina C može smanjiti nivo kortizola (hormona stresa), kao i vaš krvni pritisak koji se može povisiti tokom dužih stresnih situacija.

foto: Profimedia

Bademi i drugi orašasti plodovi

Bademi, pistaći i orasi bogati su omega-3 masnim kiselinama koje snižavaju nivo stresa i istovremeno vas štite od depresije.

Ovsena kaša

Ne samo što je uvek dobar izbor kada želite zdrav doručak koji će vas zasititi, ovsena kaša takođe snižava hormone stresa u vašem organizmu. Unos ovsene kaše takođe može povećati nivo serotonina, hormona koji igra glavnu ulogu u situacijama kada se osećamo srećno i zadovoljno.

foto: Profimedia

Tamna čokolada

Osim što je uvek fina poslastica, čokolada može napraviti čuda kada je u pitanju vaše raspoloženje. Tamna čokolada ublažava stres i kod osoba koje pate od anksoznosti.

Čaj od kamilice

Ako sve gore navedene namirnice još uvek nisu dovoljne da se rešite stresa, pokušajte da ih zalijete toplim čajem od kamilice. Ovaj topli napitak ima svojstva koja će ublažiti stres i umiriti vas tokom nervoznih situacija.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja