Najnovije vesti

ŽENI U UHU IZRASLE GLJIVE NALIK NA PEČURKE! Otišla je kod lekara koji se SABLAZNIO kad je video ovo, a objašnjenje za sve je ČUDNO (VIDEO)
Foto: Profimedia

čudo neviđeno

ŽENI U UHU IZRASLE GLJIVE NALIK NA PEČURKE! Otišla je kod lekara koji se SABLAZNIO kad je video ovo, a objašnjenje za sve je ČUDNO (VIDEO)

Zdravlje

Žena je otišla kod doktora u provinciju Dien Bien, Vijetnam, kada su uši počele da je svrbe i bole. Doktorka je koristila endoskop za pregled njenog ušnog kanala. Ovo je otkrilo desetine crnih izraslina, nalik gljivama, koje su brzo uklonjene.

Lekar veruje da je gljivična infekcija žene pokrenuta invazijom "loših" bakterija. Loše bakterije smanjuju broj "dobrih" u spoljašnjem uhu osobe.

Dobre bakterije pomažu u borbi protiv gljivica, sa kojima ljudi svakodnevno dolaze u kontakt i obično ne uzrokuju problem. David Bovdler - specijalista za uši, nos i grlo iz londonske bolnice Bridž - ranije je za britanske medije rekao da je rast "gljiva" u ušnom kanalu "klasična infekcija uha, koja samo priguši sluh".

foto: Profimedia

Gljivična infekcija često se javlja kada lekari pokušavaju da leče bakterijsku infekciju oralnim lekovima, a ne kapima za uši, rekao je doktor Bovdler. Oralni lekovi ne dovode lek u uho jednako efikasno kao kapi. Bakterijska infekcija se, prema tome, ne leči, što može da dozvoli da se okupi sekundarna gljivična infekcija. Direktne kapi i mikrosukcija, mali vakuum za uklanjanje otpadaka iz ušnog kanala, obično uklanjaju infekcije uha, dodao je doktor Bovlder.

Gljivične infekcije uha, medicinski poznate kao otomikoza, variraju u težini. Simptomi mogu da uključuju slab sluh, kao i pražnjenje, crvenilo ili bol. Do infekcije može doći ako neko nema dovoljno ušnog voska, što je način na koji telo štiti ušni kanal. One su češće u vlažnim ili tropskim zemljama zbog toga što gljive brže rastu u toplim uslovima.

Kurir.rs/Daily Mail/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...