Najnovije vesti

PRESTANITE DA GA KORISTITE! MOŽETE DA UMRETE! Ovo je najopasniji kozmetički proizvod koji izaziva RAK, uništava jetru i bubrege! DOKAZANO!
Foto: Profimedia

ZABRANJEN U VELIKOJ BRITANIJI!

PRESTANITE DA GA KORISTITE! MOŽETE DA UMRETE! Ovo je najopasniji kozmetički proizvod koji izaziva RAK, uništava jetru i bubrege! DOKAZANO!

Zdravlje

Kreme za izbeljivanje kože mogu biti otrovne baš kao sredstva za skidanje farbe za zidove i trebalo bi ih "izbegavati po svaku cenu“, upozorilo je britansko Udruženje lokalnih vlada (LGA), prenosi BBC.

 

Kreme "deluju poput sredstva za skidanje farbe i povećavaju rizik od raka", rekli su iz LGA.

 

Mnogi proizvodi za izbeljivanje kože su zabranjeni u Velikoj Britaniji zbog štetnih sastojaka - ali nedavne zaplene zabranjenih proizvoda ukazuju na to da se i dalje prodaju, navodi LGA u svom saopćenju za javnost.

foto: Profimedia

Većina tih proizvoda uključuje zabranjeni sastojak hidrokinon - sredstvo za izbeljivanje koje je "biološki ekvivalent za uklanjanje farbe", navodi se u izjavi LGA.  To u osnovi uklanja gornji deo kože, povećavajući rizik od raka i potencijalno uzrokujući oštećenje jetre i bubrega.

 

Živa, još jedan uobičajeni zabranjeni sastojak, može izazvati smanjenu otpornost na bakterijske i gljivične infekcije, oštećenje jetre, anksioznost, depresiju ili psihozu, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

 

"Kreme za kožu koje sadrže zabranjene sastojke su vrlo opasne i mogu ozbiljno da oštete vaše zdravlje, pa vas čak i ubiti, tako da ih treba izbegavati po svaku cenu", rekao je savetnik Simon Blakburn u saopštenju za medije.

foto: Profimedia

Kurir.rs/BBC/Foto Profimedia 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...