VEĆ 8 GODINA IMAM POLNU BOLEST, IAKO SAM UVEK PRAKTIKOVALA SIGURAN SE*S: Misliim da niko neće moći da me VOLI, a sve se desilo zbog GLUPOSTI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ISPOVEST

VEĆ 8 GODINA IMAM POLNU BOLEST, IAKO SAM UVEK PRAKTIKOVALA SIGURAN SE*S: Misliim da niko neće moći da me VOLI, a sve se desilo zbog GLUPOSTI!

Život -

- Uvek sam praktikovala siguran se*s, ali sam pre osam godina dobila genitalni herpes. Nakon dijagnoze, moj svet se srušio i ja sam ostala s muškarcem od kojeg sam ga i dobila jer sam mislila da niko drugi neće želeti da bude sa mnom - započela je nesrećna devojka svoju priču.

Objasnila je i da ima lakši tip herpesa koji nije jednostavno prenositi dalje. Ako partner već ima herpes na usni, gotovo je nemoguće ponovno dobiti virus seksualnim putem, kazala je.

Dodaje da ona razmišlja na taj način, sve dok ne upozna nekoga, kada njeno racionalno razmišljanje odlazi kroz prozor. Na početku svake nove veze postane anksiozna i boji se odbijanja.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Ponekad partnerima objasni da ima herpes simplex tip 1, ali ne otkriva lokaciju. Time smatra da je ispunila svoju pravnu dužnost bez sramote. Oni tada najčešće misle da govori o herpesu na usni i spomenu kako i oni imaju isti problem. Tada joj je lakše jer zna da već imaju virus u sebi i ne postoji rizik za njih.

- Ali tajna me ubija, ne mogu da se opustim. Svaki put kada imamo se*s postajem nervozna i moja anksioznost postane neizdrživa - kaže zaražena devojka.

- Mrzim to što ne prihvatam sebe dovoljno da mislim kako me neko želi. Svoju vrednost poistovećujem sa nekoliko herpesa na usni kojih dobijem kroz godinu - nastavila je.

Za kraj svoje ispovesti ispričala je da je odlučila da će svakoj novoj vezi pristupati potpuno otvoreno i odmah od početka priznati svoju bolest. Delom zbog partnera, a delom zbog vlastitog mentalnog zdravlja.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Kurir.rs/The Guardian/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track