Zašto je važno izabrati odgovarajući magnezijum?
Foto: Promo/Abela Pharm

Zašto je važno izabrati odgovarajući magnezijum?

Život -

Pravim izborom odgovarajućeg preparata magnezijuma obezbeđujete sebi više energije, bolji imunitet, zdravije srce i značajno bolje opšte zdravlje!

Budite iskreni…koliko se često setite vitamina i minerala kada se dobro osećate? Uopšte ne? Tako smo i mislili… Obično se vitamina i minerala setimo kada se razbolimo, ne osećamo se dobro, umorni smo i malaksali, što je velika greška.

Vitamini i minerali predstavljaju esencijalne mikronutrijente od izuzetne važnosti za opšte zdravlje našeg organizma, naročito za ključne biohemijske i metaboličke reakcije koje se odvijaju u našem telu. Često nemamo dobar uvid šta se tačno dešava u našem organizmu i koji nam nutrijenti nedostaju, već na to obratimo pažnju onda kada su njihove vrednosti drastično opale, i simptomi nedostatka vitamina i minerala su već uveliko vidljivi.

Jedan od minerala koje od izuzetne važnosti za naš organizam je magnezijum.

Magnezijum je mineral koji se inače nalazi svuda oko nas: u zemlji, moru, biljkama, životinjama i našem organizmu. Oko 60% magnezijuma u ​​telu nalazi se u kostima, a ostatak (oko 40%) u mišićima, mekim tkivima i telesnim tečnostima, uključujući i krv.Svaka ćelija u našem telu u nekoj koncentraciji sadrži magnezijum.

Uticaj magnezijuma na naše zdravlje je toliko presudan i dalekosežan, da se simptomi njegovog odsustva ili manjka odražavaju u celom organizmu. Magnezijum aktivira preko 300 enzimskih reakcija, koordinirajući i hiljade biohemijskih reakcija koje se svakodnevno dešavaju u našem telu. Jedna od glavnih uloga magnezijuma je da deluje kao kofaktor ili “pomoćni molekul” u biohemijskim reakcijama u kojima učestvuju razni enzimi.

foto: Promo/Abela Pharm

Šta sve radi magnezijum u našem telu? Pre svega, magnezijum je presudan je za proizvodnju energije u organizmu, prenošenje nervnih impulsa, kontrakciju mišića, koagulaciju krvi, metabolizam hranljivih materija i formiranje kostiju i ćelija. Magnezijum takođe pospešuje zdravlje srca, poboljšava naše raspoloženje i pamćenje, obezbeđuje dobar i kvalitetan san.

Nedostatak magnezijuma, poznat i kao hipomagnezijemija, često je previđen zdravstveni problem, koji može imati kasnije dalekosežne posledice. Iako je potrebno da magnezijum najviše unosimo putem ishrane, mnoge studije sugerišu da 75% opšte populacije ne zadovoljava svoj dnevni preporučeni unos magnezijuma. U nekim slučajevima, nedostatak magnezijuma može biti nedovoljno dijagnostikovan, jer se očigledni znaci obično ne pojavljuju, sve dok nivo magnezijuma ne postane jako nizak.

Kada se javi nedostatak magnezijuma u organizmu, simptomi mogu biti brojni i ozbiljni, počevši od umora, malaksalosti, mišićne slabosti i grčeva, depresije i anksioznosti, visokog krvnog pritiska, srčanih aritmija, osteoporoze i mnogih drugih.

foto: Promo

Da bismo predupredili i sprečili ove nimalo naivne zdravstvene posledice, i na vreme obezbedili preporučeni nivo magnezijuma, preporučuje se svakodnevna suplementacija magnezijumom. Međutim, kako u današnje doba od toliko ponuđenih suplemenata izabrati pravi i odgovarajući suplement magnezijuma?

Pre svega, šta je sve potrebno da ima idealan suplement magnezijuma? Na prvom mestu najbolju apsorpciju i iskoristljivost za naš organizam. Zatim usavršen proizvod sa primenom najmodernije tehnologije proizvodnje. I na kraju, najvažnije- kvalitet, renome i poverenje u proizvođača.

Kao što i jedan ključ ne može otvoriti svaku bravu, tako i svaki, bilo koji oblik magnezijuma ne može zadovoljiti naše dnevne potrebe za ovim mineralom. Mnogi oblici i suplementi magnezijuma nisu najefikasniji zbog oblika u kom se u njima magnezijum nalazi, sastava preparata, neadekvatne kombinacije sastojaka, nedovoljnog implementiranja procesa savremene tehnologije. Međutim, sada postoji novo, inovativno rešenje!

foto: Promo/Abela Pharm

Kompanija Abela Pharm sa ponosom predstavlja Magnall®, prvi multimagnezijum brend na našem tržištu, koji se sastoji od 6 proizvoda magnezijuma, pažljivo dizajniranih za naše različite potrebe za magnezijumom.

Svaki od Magnall® proizvoda može se pohvaliti pažljivo odabranom kombinacijom i formulacijom magnezijuma i ostalih vitamina i minerala, za koje je brojnim ispitivanjima i kliničkim istraživanjima dokazano da je optimalna bioraspoloživost i apsorpcija magnezijuma znatno veća pri datim kombinacijama magnezijuma i pojedinih vitamina i minerala u Magnall® proizvodima, što potvrđuje činjenicu da se magnezijum u kombinaciji sa vitaminima i mineralima iz Magnall® proizvoda, u odnosu na druge proizvode brže i bolje apsorbuje u organizmu.

Magnall® proizvodi su proizvedeni u saradnji sa najinovativnijim kompanijama u svetu, i obezbeđuju da u samo 1 kapsuli dnevno imate maksimalan efekat suplementacije magnezijumom tokom celog dana!

foto: Promo/Abela Pharm

Sada konačno pred sobom imate najsavremeniji i obogaćen proizvod magnezijuma, u skladu sa najvećim svetskim standardima, vaše je samo da izaberete koji Magnall® želite, i za koju namenu!

Magnall® Marine Mineral, Magnall® Direct, Magnall® Immuno, Magnall® Cardio, Magnall® Relax i Magnall® Sleep nestrpljivo čekaju da ih isprobate i potvrdite njihovu superiornost!

Jer Magnall® proizvodi su ipak, više od magnezijuma!

Sve o novim Magnall® proizvodima možete pročitati i informisati se upravo OVDE.

foto: Promo

[1]“Magnesium in Prevention and Therapy”; Gröber U1, Schmidt J2, Kisters K3,4; Nutrients. 2015 Sep 23;7(9):8199-226. doi: 10.3390/nu7095388; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26404370

[2] “Prevention of Cardiovascular Disease: Screening for Magnesium Deficiency”;

Severino P1, Netti L1, Mariani MV1, Maraone A2, D'Amato A1, Scarpati R1, Infusino F1, Pucci M1, Lavalle C1, Maestrini V1, Mancone M1, Fedele F1; Cardiol Res Pract. 2019 May 2;2019:4874921. doi: 10.1155/2019/4874921. eCollection 2019; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31192005

[3] “Magnesium and mood disorders: systematic review and meta-analysis”; Phelan D1, Molero P2, Martínez-González MA3, Molendijk M4; BJPsych Open. 2018 Jul;4(4):167-179. doi: 10.1192/bjo.2018.22. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29897029

[4] “The role of magnesium therapy in learning and memory”; AuthorsHoane MR3. EditorsIn: Vink R1, Nechifor M2, editors. SourceMagnesium in the Central Nervous System [Internet]. Adelaide (AU): University of Adelaide Press; 2011. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29920022

[5] “The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial”; Abbasi B1, Kimiagar M, Sadeghniiat K, Shirazi MM, Hedayati M, Rashidkhani B; J Res Med Sci. 2012 Dec;17(12):1161-9; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23853635

[6] “Therapeutic uses of magnesium” Guerrera MP1, Volpe SL, Mao JJ Am Fam Physician; 2009 Jul 15;80(2):157-62 ; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19621856

[7] “Superiority of magnesium and vitamin B6 over magnesium alone on severe stress in healthy adults with low magnesemia: A randomized, single-blind clinical”; Etienne Pouteau, Marmar Kabir-Ahmadi, Andre Mazur; Published online 2018 Dec 18.doi:10.1371/journal.pone.0208454trial;

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6298677/

[8] “The interplay of magnesium and vitamin K2 on bone mineralization”; Amizuka N1, Li M, Maeda T.; Divisions of Oral Anatomy, Niigata University Graduate School of Medical and Dental Sciences Center for Transdisciplinary Research, Niigata University, Niigata, Japan; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15995297

[9]“The effect of melatonin, magnesium, and zinc on primary insomnia in long-term care facility residents in Italy: a double-blind, placebo-controlled clinical trial”; Rondanelli M1, Opizzi A, Monteferrario F, Antoniello N, Manni R, Klersy C; Section of Human Nutrition and Dietetics, Department of Applied Health Sciences, Faculty of Medicine, Azienda di Servizi alla Persona di Pavia, University of Pavia, Pavia, Italy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21226679

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track