Najnovije vesti

ŽENA JE STALNO MOKRILA ALKOHOL A NIKAD NIJE PILA! Kada su doktori uradili analize, nisu VEROVALI šta su joj otkrili
Foto: Profimedia

analize

ŽENA JE STALNO MOKRILA ALKOHOL A NIKAD NIJE PILA! Kada su doktori uradili analize, nisu VEROVALI šta su joj otkrili

Zdravlje

Doktori su bili u čudu kada su shvatili da jedna žena (61) stalno mokri alkohol, a istovremeno negira da ga pije.

Nakon prvih analiza, doktori su alkohol našli u mokraći, ali ne i u krvi što je izazvalo čuđenje i hitne daljnje analize koje su pokazale o čemu je reč, prenosi Dejli mejl.

U mokraćnom mehuru su joj pronašli kandida glabratu, odnosno kvasac koji je u mokraći doveo do fermentacije šećera. Redovnim odlascima u WC žena ga je izbacivala iz tela, pa alkohol nikako nije dospeo u krv, što je otežalo pronalazak dijagnoze.

Stručnjak Keniči Tamama je rekao kako je testirao njen urin na dva načina - jedan deo je ostavio da odstoji prirodno, a u drugi je dodao mešavinu koja zaustavlja fermentaciju.

Otkrio je da je u prvoj mokraći koja sadrži veliku količinu kvasca nivo alkohola narastao sa 40 na čak 800 miligrama po decilitru. Dok su doktori bili u šoku, pacijentkinji je laknulo jer je potvrdila da govori istinu negirajući njihove sumnje da je alkoholičarka.

Ovaj retki sindrom nazvan je 'sindrom urinarne auto - pivovare'. Obično se javlja u crevima - kvasac fermentira svaki put kada se jedu ugljeni hidrati odnosno šećer. Tako je bilo 46-godišnjem nepoznatom muškarcu kojeg je zaustavila policija i optužila za vožnju pod uticajem alkohola. Nivo je bio čak pet puta iznad dozvoljenog limita, a iako je negirao konzumaciju alkohola policija kao ni njegova porodica nisu mu verovali. Na kraju je dobio dijagnozu ovog neobičnog sindroma.

Simptomi su umor, 'magla mozga', smanjena koncentracija, a u težim slučajevima i depresija. Još nije poznato kako se dobija i leči ovaj sindrom.

foto: Shutterstock

kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...