PRIRODNA POMOĆ ZA OTEČENE OČI I TAMNE KRUGOVE: 7 zgodnih recepata koje možete napraviti kod kuće od sastojaka koje već imate
Foto: Profimedia

mala pomoć

PRIRODNA POMOĆ ZA OTEČENE OČI I TAMNE KRUGOVE: 7 zgodnih recepata koje možete napraviti kod kuće od sastojaka koje već imate

Život -

Neki od ovih recepata će vam pomoći barem malo da uklonite tamne krugove i otoke ispod očiju. Većinu sastojaka verovatno već imate kući, a ako ih i nemate, lako ih je nabaviti.

podočnjaci, oči, koža
foto: Profimedia

Ružina vodica

Ružina voda vlaži i neguje kožu lica, oslobađa od oteklina, crvenila i svraba. Ima učinak izbeljivanja i pomlađivanja. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće, piše BrightSide.

Sastojci

sveže latice od jedne ruže

čaša tople vode

Priprema: Isperite latice ruže i stavite ih u malu posudu. Ulijte čašu tople vode i pustiti da se sve ohladi. Zatim ocedite u dezinfikovanu posudicu, i to je to. Ružinu vodicu držite u frižideru, ali ne duže od nedelju dana.

Koristite tako da tom tečnošću navlažite dva tufera, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svaku večer.

ruža, travar
foto: Shutterstock

Bademovo ulje

Bademovo ulje oslobodiće vas otoka ispod očiju kao i tamnih krugova. Pre spavanja nanesite 2 do 3 kapi i lagano umasirajte ispod očiju. Rezultati će se videti već za nedelju dana.

Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbeljuje kožu.

Priprema: Narendajte sirov krompir i iscedite sok iz njega. Potom navlažite tom tečnošću tufere, stavite ih na oči i držite deset minuta. Isperite lice pa umasirajte pod oči malo maslinovog ulja. Tretman traje dve nedelje i radi se svaki dan.

krompir
foto: Profimedia

Obloga od krastavca

Krastavac sadrži veliku količinu antioksidansa i ima učinak izbeljivanja.

Priprema: Nekoliko debljih kriški krastavca stavite u frižider na pola sata, a potom ih stavite na oči i oko njih pa držite 10 do 15 minuta. Na kraju lice isperite hladom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, i tako nedelju dana.

Obloga od čaja

Čaj je bogat kofeinom, taninom, i antioksidansima - što je odlično za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju i otoka.

Priprema: Napravite šolju zelenog ili crnog čaja, čekajte da se ohladi, a zatim u čaj potopite tufere. Ocedite ih malo i stavite na oči. Na isti način možete koristiti i vrećice čaja (nakon što napravite čaj). Oblogu držite 10 do 15 minuta, i tako svaki dan. Nakon nedelju dana videćete poboljšanje.

čaj, kesica za čaj
foto: Profimedia

Maska od mleka i hleba

Mleko vlaži i izbeljuje kožu, a hleb sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B - on smiruje kožu i neutralizuje osip.

Priprema: Napravite smesu od belog hleba i mleka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Budete li to radili redovno, podočnjaci će brzo nestati.

Biljne kockice leda

Led ima dobar učinak na kožu - čini je elastičnom, izglađuje bore i smanjuje otoke. A, ako u njega stavite određeno lekovito bilje, učinak je još bolji.

Sastojci:

listovi žalfije

različak

kamilica

peršun

Priprema: Uzmite čajnu kašičicu svake biljke i stavite u 200 ml kipuće vode pa ostavite dva sata. Tečnost sipajte u kalup za led i stavite u duboko zamrzavanje. Svako jutro trljajte područje oko očiju kockicom leda oko 30 sekundi (svako oko) i tako dve nedelje.

kocka leda
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:07

PRVA ŠETNJA MALOG ZORANA ŠIJANA: Bojana i Mirko uživaju u roditeljstvu, on gura kolica, a ona napravila EMOTIVNI SNIMAK! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track