SRBIJA RAJ DENTALNOG TURIZMA: Ovo su razlozi zbog kojih je Srbija idealan izbor
Foto: Shutterstock

SRBIJA RAJ DENTALNOG TURIZMA: Ovo su razlozi zbog kojih je Srbija idealan izbor

Zabava -

U Srbiji već više od deceniju cveta dentalni turizam – putovanje pacijenta u drugu zemlju radi određene stomatološke usluge. Ugradnja zubnih implantata u zemljama Zapadane Evrope je i do pet puta skuplja nego kod nas, gde je ista intervencija duplo povoljnija i u odnosu na prve susede, Mađarsku i Hrvatsku.

Zubni implanti za strance u Srbiji ultra povoljni

Podaci pokazuju da čak ni u razvijenim zemljama više od 60% populacije ne može da priušti skuplje stomatološke intervencije, kao što su dobri zubni implanti ili drugi fiksni protetski radovi. Zdravstveno osiguranje ih uopšte ne pokriva ili pokriva mali deo radova lošijeg kvaliteta, poput akrilatnih totalnih proteza koje se vade iz usta.

Zato je Srbija idealan izbor. Za strane pacijente cene u Srbiji su povoljne, a odmor u zemlji koja nudi brojna kulturno-istorijska i prirodna bogatstva svakako je zagarantovan.

Kako stranci biraju ordinaciju?

Cena zubnih implantata samo je jedna od stavki na koje se pacijenti osvrću kada biraju kome će pokloniti svoje poverenje. Osim cene, strance privlači i stručnost naših implantologa i kvalitet i brzina rada koji prate standarde najpoznatijih svetskih klinika, kao i obezbeđen smeštaj tokom boravka u zemlji. Oslanjaju se i na lični osećaj, odnos pri prvom razgovoru prilikom raspitivanja o uslovima intervencije, poverenje stečeno na osnovu snimaka sa interneta i web prezentacije stomatološke ordinacije…

Da bi privukli što više stranaca, kao i gastarbajtera, stomatološke ordinacije se utrkuju ko će ponuditi bolje uslove. Na ugradnju zubnih implantata mnogi daju popust, zapošljavaju ljubazno i stručno osoblje, u radu koriste najsavremenije aparate, brinu o izgledu ordinacije. Apartmane koje besplatno nude pacijentima prilikom većih intervencija opremaju tako da se u njima osećaju komotno, kao kod svoje kuće. Mnoge klinike pacijentima obezbeđuju sigurno parking mesto, ili prevoz od aerodroma, železničke ili autobuske stanice, ukoliko ne dolaze sopstvenim automobilom.

Koje stomatološke intervencije se najčešće rade?

Postoji više razloga zbog kojih se stranci odlučuju da dođu u Srbiju i reše svoj stomatološki problem. Nedostatak jednog ili više zuba, potpuna bezubost ili nezadovoljstvo izgledom zuba samo su neki od njih. Zbog toga su All on 4 i All on 6, kao i hollywood smile, najčešće tehnike koje se sprovode prilikom dentalnog turizma.

Novi zubi za tri do pet dana

All on 4 i All on 6 su procedure prilikom kojih se rešava problem totalne bezubosti. Pacijentima se ugrađuju četiri ili šest implantata po vilici, koji služe kao osnova za postavljanje prvo privremenih, a nakon četiri do šest meseci i stalnih zuba. To vreme je potrebno da se implantati integrišu s kostima.

Pri prvom dolasku u ordinaciju uradi se 3D snimak vilice, ukoliko je potrebno neki zubi izvade, a neki sačuvaju, ili se, ukoliko je vilica bezuba, odmah ugrađuju implanti. Po ugradnji implantata uzima se otisak za privremene zube, koji su fiksirani i ne vade se iz usta, i koji budu gotovi za nekoliko dana.

Savremeni zubni implant je sada odmah nakon ugradnje moguće opteretiti privremenim zubima. S obzirom da su i privremeni zubi prilično stabilni, a ujedno lepo izgledaju, danas je moguće da pacijent za svega tri do pet dana ima nove zube. Sasvim dovoljno vremena da za kratko vreme doživi potpunu transformaciju osmeha.

Hollywood smile

Hollywood smile, odnosno holivudski osmeh, podrazumeva blistavo bele zube. Zubni implanti nisu uslov za holivudski osmeh. On se može dobiti i postavljanjem metalokeramičkih ili cirkonijumskih krunica preko prirodnih zuba. Na taj način, pacijenti koji imaju svoje zube, ali nisu zadovoljni njihovom bojom ili oblikom, mogu za veoma kratko vreme dobiti savršeno blistav osmeh.

Isti slučaj je i kada je u pitanju bezuba vilica. Postave se implantati, a preko njih zubni most u nekoj od bleach (najsvetlijih) nijansi.

Naravno, stranci su Srbiju dolaze i zbog popravki jednog ili više zuba, vađenja zuba, lečenja paradenoze i drugo.

Najveće gužve leti i oko praznika

Ukoliko i vi živite u nekoj od razvijenih evropskih zemalja, a planirate stomatološku intervenciju u Srbiji, imajte u vidu da se može desiti da ne dobijete željeni termin. Iako uvek imaju pacijenata, u stomatloškim ordinacijama kažu da su najveće gužve leti, tokom godišnjih odmora, ali i tokom decembra, pred Novu godinu i Božić i kasnije pred Uskrs i oko Prvog maja. Zato svoju stomatološku uslugu zakažite na vreme, platite višestruko manje i odlično se provedite.

(promo)

Bonus video:

00:25

LUDNICA NA SVADBI TEODORINOG BRATA: Mladoženja se zavukao mladi ispod venčanice, Adriana se presvukla pa skočila na Džehverovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track