HOĆE LI NEKO OVOM NARODU DA OBJASNI ŠTA SE DOGAĐA SA EPIDEMIJOM KOVIDA? Radoš Bajić se oglasio nakon što mu je zaražena unuka
Foto: Privanta arhiva

Emotivno

HOĆE LI NEKO OVOM NARODU DA OBJASNI ŠTA SE DOGAĐA SA EPIDEMIJOM KOVIDA? Radoš Bajić se oglasio nakon što mu je zaražena unuka

Pop kultura -

Radoš Bajić bio je dve nedelje u bolnici nakon što je hospitalizovan zbog korona virusa.

Proslavljeni srpski glumac i reditelj uspšeno se oporavio, a sada se oglasio na svom Instagram profilu, jer je još jedan član njegove porodice bori s ovom bolešću.

Radoš Bajić
foto: Contrast Studios

"Moja unuka koja je đak osmog razreda od juče pozitivna na Koronu. Kao i stotine i stotine naše dece - ništa nije kriva. Nije išla na splavove i u kafiće, ni na masovne svečane filmske premijere, ni na koncerte silikonskih estradnih zvezdi, ni u dupke pune sportske hale, ni na jedno rođendansko slavlje svojih drugarica…IŠLA JE SAMO U ŠKOLU, i povremeno šetala svog LOKIJA po kraju u kojem živimo…I sve to - sa maskom na licu", pisao je on.

"Divim se herojima u srpskom zdravstvu koji se lavovski bore sa KOVIDOM, cenim ogromne napore države koja je obezbedila vakcine, znam da ni život, ni rad ni ekonomija nemogu da stanu, ali moram javno da se zapitam: Hoće li neko ovom narodu da objasni šta se desilo sa epidemijom kovida i sa zdravljem populacije? Da li moramo toliko sumanuto i nerazumno da ugrožavamo živote naših najmađih i čitavih porodica kojima nevini dečaci i devojčice sa đačkim rancima na leđima - u kuće donose koronu? Kako je moguće da su septembra 2020. nakon samo 300 zaraženih u celoj zemlji zatvorene sve škole ispred kojih je patrolirala policija - da bi danas sa preko 7.000 inficiranih dnevno fingirali normalnost, da bi kulirali i nabijali decu u razrede sa preko 30 učenika? Otkud tolika začuđujuća nonšalancija? Da li se seća gospođa Kisić šta je pričala pre godinu dana? Šta to zna uvaženi dr Kon što mi ne treba da znamo? Koji je to model? Švedski, turski, tunguzijski...? Pitam javno gospodina Kona i ekipu u Kriznom štabu koju je pandemija proslavila i stavila u medijski ram sa najvećim zvezdama naše javne i medijske scene - šta se događa? Otkud tako drastična promena u vođenju mera za sprečavanje pandemije? Možemo li makar da sačuvamo najmlađe koji su budućnost naroda, koji svake godine u demografskom ponoru ostaje bez jednog Aleksinca i preko 30.000 stanovnika?", piše Bajić.

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

RADOŠ BAJIĆ I RADIŠA UROŠEVIĆ ZAPEVALI U DUETU: Glumac i pevač UHVAĆENI na proslavi u okolini Kragujevca! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track