OVO JE NEOČEKIVAN ZNAK DA JE VIRUS PROŠAO KROZ ORGANIZAM! Doktor otkrio: Ako vam se dešava sledeća stvar, imali ste koronu
Foto: Shutterstock

i to je znak

OVO JE NEOČEKIVAN ZNAK DA JE VIRUS PROŠAO KROZ ORGANIZAM! Doktor otkrio: Ako vam se dešava sledeća stvar, imali ste koronu

Život -

Korona virus već je toliko rasprostranjen, da se mnogi od nas pitaju da li smo ga preležali, a da to možda nismo ni znali.

koronavirus, korona, covid19
foto: Shutterstock

Tako nešto je moguće jer, kao što svi znamo, postoje i asimptomatski slučajevi korone, ali i oni kada su simptomi veoma blagi i moguće je pomešati ih sa nečim drugim – glavobolja, bol u grlu i slično piše Mondo.

Najsigurniji način da utvrdite da li ste preležali koronu je, naravno, da proverite da li imate antitela u krvi, ali pored toga, i neki simptomi otkrivaju da je virus prošao kroz telo. Recimo, određen tip glavobolje može da bude znak preležane korone, a sada je direktor Instituta za autoimune i reumatske bolest "Sejnt Džozef", dr Robert Lahita, otkrio i sasvim neočekivan simptom.

virus, korona, kovid
foto: Shutterstock

Naime, ako vam je teško da se koncentrišete dok gledate film, vrlo je moguće da je virus korona prošao kroz vaše telo.

"Pacijenti koji su preležali kovid imaju poteškoće da odgledaju film. Koncentracija im je loša, ponekad veoma dugo nakon što su preležali virus", kaže on.

Pored toga, ukoliko ste imali simptome slične prehladi, koji su trajali dve nedelje ili duže, vrlo je verovatno da je u pitanju bila korona. Kod onih koji su preležali virus, takođe se javlja i ekstreman umor, koji ponekad traje mesecima. Naravno, sve to nije sigurno i uvek je najbolje tesirati se i otkloniti svaku sumnju.

TV, program, Tv Program, televizor
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

03:50

ĐOLE ĐOGANI O SVOM DOKUMENTARCU: 5 godina sam radio na filmu, svi su mi rekli da sam LUD što snimam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track