IDEALNO ZA OSETLJIVU KOŽU: Napravite same puder od prirodnih sastojaka
Foto: Profimedia

Lako i brzo

IDEALNO ZA OSETLJIVU KOŽU: Napravite same puder od prirodnih sastojaka

Žena -
Zahvaljujući prirodnim sastojcima doći ćete do idealne nijanse koja se uklapa uz vašu boju lica

Ako vam je teško da nađete puder koji vam odogovara i koji se uklapa uz vašu boju lica, uz ove trikove rešićete problem. Ovo je naročito korisno za dame koje imaju osetljivu kožu, jer im je ne prijaju puderi koji u sebi sadrže hemiju koja nepovoljno utiče na zdravlje kože lica.

Zašto bi provodili sate u kupovini birajući idelanu nijansu pudera koja će se stopiti sa vašom bojom lica, kada možete da napravite puder i nijansu onakvu kakvu želite. Za pripremu je potrebno kukuruzno brašno ili belo brašno, gustin, kakao prah ili čokolada u prahu, cimet, vanila i francuska zelena glina. Ne zaboravite da se naoružate strpljenjem kako bi došle do željenog cilja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Priprema:

U staklenu posudu stavite dve kašike brašna, belog ili kukuruznog. Ostale sastojke dodajte prema boji svoje kože. To znači da ukoliko imate tamniji ten dodate kakao u prahu, dok je vanila namenjena za svetliju put. Međutim, ukoliko je vaša koža pomalo žućkasta, za nju će idealan biti đumbir koji će tu boju neutralizovati.

Prilikom mešanja isprobajte puder i na osnovu toga proučavajte koja vam nijansa odgovara. Dobijeni prah nanesite na kožu lica ili ruke i na dnevnom svetlu pogledajte ima li kakvih prelaza. Ukoliko se puder stopio sa prirodnom bojom vaše kože, nijansa je dobra za vas.

U prah možete dodati eterična ili mirisna ulja, losion ili mleko za telo, kao i hidratantnu kremu za lice. Maslinovo ulje je i u ovom slučaju odlično rešenje, ali u manjim količinama kako vam se lice ne bi previše mastilo. Puder držite u čistoj posudici, zatvarajte ga i mogao bi vam potrajati i do nekoliko meseci.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zena.tvbest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track