PRIČA KOJA ĆE VAM SLOMITI SRCE: Čovek je proveo 18 godina na putu tragajući za svojim nestalim sinom
Foto: Jutjub

Kako pomoći ovom čoveku?

PRIČA KOJA ĆE VAM SLOMITI SRCE: Čovek je proveo 18 godina na putu tragajući za svojim nestalim sinom

Žena -
Kineske društvene mreže "gore" zbog priče o čoveku pod imenom Guo Gantanf (45) koji je poslednjih 18 godina proveo na putu u potrazi za svojim nestalim sinom

Guova potraga počinje 21. septembra 1997. godine, kada je njegov dvogodišnji dečak, Guo Džen, otet s prednje kapije njihovog doma u Liaočengu, Šandong provincija. Prema izjavi devojčice sa kojom se u tom trenutku igrao, Džen je otet od strane žene srednjih godina. Od tada, slomljenog srca ovaj otac posvetio je svoj život pronalaženju dečaka. Guo je putovao preko 400.000 kilometara, prošao je sve kineske provincije i promenio 10 moticikala u procesu.

U nadi da neko može da prepozna dečaka i da mu neke korisne informacije, Guo uvek ima dve velike zastave sa likom svoga sina koje vijore sa njegovog bicikla.

Guo Gangtang, nekada je bio zgodni mladić koji je zarađivao za pristojan život, sada ima naborano i prljavo lice od zemlje zbog godina koje je proveo na putu. Njegove "prazne" oči prepričavaju sav bol i patnju koju je pretrpeo za ove dve decenije. Guova porodica se posle otmice nikada nije fotografisala zajedno i to uvek stavljaju na "čekanje" dok opet jednog dana ne budu porodica na okupu.

Nažalost, Guo do sada nije imao uspeha u potrazi, ali je postao nešto poput božijeg dara za sve druge roditelje sa nestalom decom. Uz njegovu pomoć, desetine dece je vraćeno svojim porodicama. Guo, međutim, nikada nije prisustvovao ovim okupljanjima jer kaže da čeka na svoje sopstveno. Bilo j etrenutaka kada je imao manje od 5 centi u džepu, čak nedovoljno da kupi sebi obrok, ali odbijao je da odustane i nikada nije izgubio nadu da će jednoga dana pronaći svog sina.

" Stalno govorim sebi da će se možda sutra Guo vratiti, ali to sutra tek treba da dođe", rekao je. Njegova jedina briga je da njegov stari dom može da bude srušen dok je on na putu, a onda njegov sin neće ništa prepoznati kad ga konačno nađe.

Ova tužna priča bila je i inspiracija za film "Lost and love" iz 2015. godine. Mnogi ljudi su saznali za život ovog čoveka tek kada su pogledali film, a sada preko društvenih medija "šire" njegovu srceparajuću priču celom svetu.

Prema BBC-u preko 20.000 dece godišnje bude oteto u Kini. Oni se prodaju na crnom tržištu i čak preko interneta. Ovaj tragični fenomen prikazan je i u dokumentarcu "Living with Dead Hearts".

http://www.youtube.com/watch?v=dXl2IaxrC7E

(Odditycentral.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track