HRVATICA ZA GODINU ZARADILA ZA MERCEDES: Ne mogu da verujem da jedan auto može izazvati takvu buru
Foto: Facebook

Zaradila u Nemačkoj

HRVATICA ZA GODINU ZARADILA ZA MERCEDES: Ne mogu da verujem da jedan auto može izazvati takvu buru

Žena -
Marijana se posle bure koju je izazvala u čitavom regionu, oglasila putem Fejsbuka, gde je napisala da je iznenađena reakcijom koja je usledila

Hrvatica Marijana Ereiz (25), inženjer građevinarstva, svojom pričom o životu u Nemačkoj i da je za godinu dana zaradila za auto, dospela je u žižu javnosti Balkana. Ona je u intervjuu za 034 portal izjavila kako je otišla da živi i radi u Ingolštat, gde je, vrednim radom i trudom za svega godinu dana uspela da kupi sebi mercedes.

Marijana se posle bure koju je izazvala u čitavom regionu, oglasila putem Fejsbuka, gde je napisala da je iznenađena reakcijom koja je usledila.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Podsetimo, Marijana je u intervjuu za 034 portal navela da se ne vraća u svoju zemlju, gde bi joj verovatno trebalo 30 godina da sebi priušti takav automobil, a da joj jedino nedostaje balkanski društveni život i ispijanje kafa, koje je Nemcima gubljenje vremena.

"Našla sam super šefa koji me razume da sam tek izašla s fakulteta i da nemam dana iskustva, a opet sam dobila projekt vredan 15 miliona evra. Radimo devet stambenih zgrada s podzemnom garažom, malo naselje u suštini. Mi smo izvođači, ja radim pripremu gradilišta i vodim ga. Na njemu sada radi 30 ljudi, od toga 15 Hrvata koje sam dovela odavde. Iznad mene je samo moj šef koji me "bacio u vatru". Teško je, kao prvo žena sam i mlada, teško mi je zapovedati nekom zidaru koji ima 30 godina iskustva, ali obavljam većinom papirologiju. Nalazim se sa statičarima i električarima dvaput sedmično. Svi me super prihvataju s obzirom na to da sam mlada i da ne znam super nemački. Poštuju me, ne mogu da verujem. Treba doći s 25 godina odavde, doći gore sam, zaposliti se i dobiti takav projekt", navela je mlada inženjerka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track