Ostalo vam je mnogo jaja od Vaskrsa, evo kako da ih iskoristite!
Foto: Profimedija

Saveti

Ostalo vam je mnogo jaja od Vaskrsa, evo kako da ih iskoristite!

Žena -
Evo nekih predloga kako da iskoristite preostala jaja - ako ste ih ofarbali u petak, treba da se pojedu do utorka, srede i to ako ste ih držali u frižideru

Posle Vaskrsa sigurno će vam ostati gomila jaja koje niste pojeli. Evo nekih predloga kako da iskoristite preostala jaja - ako ste ih ofarbali u petak, treba da se pojedu do utorka, srede i to ako ste ih držali u frižideru.

Rotkvica salata s jajimaPotrebno: 2 veze rotkvicajedan mladi luk4-5 tvrdo kuvanih jaja200 ml pavlake kisele, so, biber, začini.

Rotkvice narezati na kolutiće, belanca na kockice, luk na parčiće. Žumanca isitniti i pomešati sa pavlakom i začinima. Može da bude ceo obrok sa prepečenim hlebom, ili dodatak mesu.

Mimoza salataPotrebno: 150 g šunke, 150 g kačkavalja, 3 jaja, 1 kisela pavlaka, 2 veća barena krompira 150 g majoneza.

Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.

Punjena jajaPreostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati s nekim od sledećih sastojaka.Kombinacija 1: malo majoneza, senfa i seckane šunkeKombinacija 2: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane maslinkeKombinacija 3: sitno seckani kis. krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.

Kupus salata s jajimaPotrebno: svež kupus4 kuvana jaja 150 g jabuka 100 g crnih ili zelenih maslina, balzamiko sirće, 3 kašike maslinovog ulja, malo kima.Kupus iseći na što tanje rezance, jaja na kolutove, jabuke na kockice a masline na režnjiće. Od sirćeta, ulja, soli i kima napraviti dresing za salatu i time preliti masu.

Shuter
Shuter

(maminsvet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track