DANAS JE DAN MAJKI: Iskoristite trenutak i zahvalite mami za sve što je učinila za vas!
Foto: Profimedia

Hvala!

DANAS JE DAN MAJKI: Iskoristite trenutak i zahvalite mami za sve što je učinila za vas!

Žena -
Zahvaljujući njoj došli smo na ovaj svet i zbog toga joj trebamo biti beskrajno zahvalni, ne samo na današnji dan već ceo život

Dan majki obeležava se danas širom sveta! Iskoristite ovaj dan da zahvalite svojim majkama i onim ženama koje na taj način gledate, za svaki trenutak koji su posvetili vašem odrastanju i sreći.

Vekovima se uloga mame slavila se na razne načine, ali od početka 20. veka ustanovljen je najvažniji praznik koji slavi majčinstvo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njegova osnivačica, Ana Džarvis uspela je da svojim fantastičnim pismima i učešćem u promotivnim kampanjama po celom svetu uspostavi ovaj dan. Džarvis nije odustala ni nakon što je nekoliko senatora ismejalo njenu ideju i želju prema kojoj bi Dan majki postao stvarnost, pa je 1914. godine njen predlog prošao na Kongresu s vrlo malo protivljenja.

Tokom godina Ani je počela da smeta komercijalizacija praznika čiji je moto trebalo da bude izražavanje osećanja, a ne zarada. Tako je s godinama ona sama postala najveći protivnik Dana majki, a posebno se okomila na cvećare, proizvođače razglednica i čestitki koje je nazivala "šarlatanima, banditima i termitima koji svojom pohlepom potkopavaju jedan od najplemenitijih praznika".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ipak, Ana je uspela u svojoj misiji pa se tako skoro više od 100 godina Dan majki slavi širom sveta. Ne propustite priliku da iskoristite današnji dan i prisetite se šta je sve vaša mama uradila za vas, te joj kažete ili priredite nešto lepo.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track