SKANDAL NA JUTJUBU: Tutorijali kako da same izvršite abortus!
Foto: Think

Uznemirujući sadržaj

SKANDAL NA JUTJUBU: Tutorijali kako da same izvršite abortus!

Žena -
Nevladina organizacija Miles Chile odlučila se na radikalan način privlačenja pažnje povodom ovog problema

Čile je jedna od šest zemalja u svetu u kojima je abortus zakonom zabranjen, bez obzira na okolnosti zbog kojih je došlo do trudnoće.

Nevladina organizacija Miles Chile odlučila se na radikalan način privlačenja pažnje povodom ovog problema. Naime, članice ove organizacije napravile su seriju sarkastičnih video tutorijala u kojima objašnjavaju ženama kako da same prekinu neželjnu trudnoću. Od bacanja pred autmobil u pokretu do padanja niz stepenice, ove žene pokušale su da skrenu pažnju na veoma ozbiljan problem i negativan efekat oštrih zakona koji zabranjuju pobačaj bez obzira na okolnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=FqC9mHVwnV4
Klaudija Dides, Vlada Čilea

"Ova kampanja je namenski prvokativna, ali u realnosti žene zaista savetuju da padnu niz stepenice kako bi se povredile i prekinule trudnoću", objasnila je Klaudija Dides.

http://www.youtube.com/watch?v=9AVozmOcBzo

Zakon o zabrani abortusa u Čileu, jednoj od najkonzervativnijih zemalja Južne Amerike, donet je 1989., a dok neki veruju da bi ga trebalo izmeniti, drugi misle da upravo ovaj zakon štiti žene.

Slučaj čileanske devojčice koja je ostala u drugom staju pošto ju je silovao majčin partner, pokrenuo je nacionalnu debatu o abortusu, međutim od 2013. ovaj problem se nije rešio. Šta vi mislite, da li je ova kampanja previše radikalna?

http://www.youtube.com/watch?v=Lw8SFhOvEYU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track