Pravite li ove greške tokom doručka?
Foto: Shutterstock

JUTRO JE VREME ZA OPREZ!

Pravite li ove greške tokom doručka?

Žena -
Ako pržite jaja u tiganju, onda spadate u grupu onih koji čine ozbiljne "prekršaje" pri pripremi doručka

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.PRŽITE JAJA U TIGANJUSigurno ste pomislili: "Pa gde da ih pržim?". Naučnici smatraju da je bolje i zdravije da razbijena jaja stavite u šolju, pa u mikrotalasnu i da ih kuvate dok ne poprime izgled prženih jaja. Na ovaj način ćete dobiti fenomenalan obrok, bez dodavanja ulja i prljanja dodatnih sudova.

OTVARATE ŽITARICE NA VRHU KESEOtvarate žitarice na vrhu kese i onda vam na kraju ostanu samo mrvice na dnu? Zato treba da protresete kesu sa žitaricama i da je okrenete naopačke i tako je otvorite.

SIPATE ŽITARICE IZ KESE U ČINIJUKako biste sprečili prosipanje žitarica i sipanje duple doze, koristite šolju kao meru.

SIPATE ŽITARICE PA TEK ONDA MLEKOOvo vam otežava da vidite koliko ste mleka sipali i onda vam ostane samo mleko na dnu činije. Kako biste uspostavili bolji odnos mleka i žitarica, napre sipajte mleko (prvo pola šolje) i onda sipajte žitarice.

PIJETE ĐUSVašem telu je potrebna tečnost kako biste funkcionisali, a pogotovo nakon duge noći bez vode. Međutim, oko 22 grama šećera se nalazi u standardnoj čaši ceđene narandže. Zato pijte vodu.

JEDETE VOĆNI JOGURTKupovni voćni jogurt sadrži više šećera nego proteina, pa je najbolje da sami napravite voćni jogurt: stavite šaku omiljenog voća za vlakna i sladak ukus, malo badema li granole za zdrave masti i neki vid začina poput cimeta, đumbira, muskatnog oraščića za ukus i naravno šolju običnog ili grčkog jogurta.SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ I:Najbolje vežbe za skidanje sala sa stomakaKako da izaberete naočare za sunce10 osobina koje žene očekuju da posedujeteTajna ženskog orgazma krije se u vašim prstima!Šta treba da znate kada kupujete odelo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track