KAD EGO POSUSTANE: 20 situacija kad se muškarac ponaša kao devojčica
Foto: Profimedia

Posebna nega i pažnja

KAD EGO POSUSTANE: 20 situacija kad se muškarac ponaša kao devojčica

Žena -
Većina žena je svesna da upravo one često imaju "žute minute" i da u vezi zahtevaju dosta, ali su ipak svesne da su zapravo muškarci ti koji traže posebnu brigu i pažnju

Da, žene znaju da budu u lošem periodu. Osetljive su, nesigurne, očekuju od partnera "nemoguće" i često menjaju raspoloženja, a najgore je što im na ta stanja ukazuju oni koji se ponašaju na potpuno isti način – muškarci.Većina žena je svesna da upravo one često imaju "žute minute" i da u vezi zahtevaju dosta, ali su ipak svesne da su zapravo muškarci ti koji traže posebnu brigu i pažnju. Razlog tome je što je njihov ego zapravo poput cmizdrave i razmažene 14-godišnjakinje.

I baš kao i kod svake klinke, morate ga "srediti" pre nego što mu prorade hormoni i počne da drami. Da, muškarci dramatizuju, ali na malo drugačiji način od žena. Žena mora da nauči kako da ga voli kada se nalazi u toj fazi sve dok je ne prihvati i nauči da je kontroliše, a dok taj trenutak ne dođe, svaka dama mora da pronađe ravnotežu između nagrade i kazne.

Muškarci žele da budu frajeri, a zapravo se ponašaju kao klinci. Lažu da im ne treba ljubav, a zapravo žude za njom. Tvrde da im ne treba vaš savet, a ništa ne mogu bez vas.

Niste još uverene u te tvrdnje?

Evo nekoliko kratkih i vrlo jasnih objašnjenja.Pogrešno interpretira najmanje sitniceJedan pogrešan pogled je dovoljan da sve krene po zlu i da od muve nastane slon.Sve zadržava za sebe

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Umesto da kaže šta ga muči on okoliša i baš kako to roditelji rade s adolescentima, morate da dođete do srži problema i zajedno da ga rešite.Niko ga ne razume.Njegovi problemi su centar svemira i sve se vrti oko njih. Morate ga pokušati shvatiti bez da mu date osjećaj da su njegovi problemi apsolutni prioritet.

Treba mu reći koliko dobro izgledaBaš kao žene i on vole komplimente. Dajte mu do znanja da vam je privlačan i imaćete mira.Stalno prolazi kroz čudne faze.Muškarci često ne znaju odakle da počnu kada je reč o stilu odevanja. Em je loša frizura, em nije trebalo da kupi taj džemper a u isto vreme misli da je najbolje odeven muškarac u kvartu.Misli da ga ne cene dovoljno.I to mu je zajedničko s adolescentima. On se trudi, a to niko ne primećuje. Navodno.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Osetljiv je kao mimozaGlumi frajera, a kada je reč o ljubavi postane mala maca pa i stoga traži probleme tamo gde ih nema.Vole kritikovati, a ne prihvataju kritiku.Zna da bude zao i sitničav, a kada je neko takav prema njemu, naljuti se do neba i postane defanzivan.Menja raspoloženja.Pa je srećan, pa je tužan, pa je u depresiji… i uopšte ne zaostaje za ženama koje su takođe takve.On nikada, ali nikada nije krivUvek je kriv neko drugi što i ne čudi jer su muškarci majstori u prebacivanju krivice.

Foto shutterstock
Foto shutterstock

(Haber/Net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track