ISPOVEST ŽENE SA KOJOM SUPRUG NE VODI LJUBAV: Rekao mi je da sam debela i da nisam privlačna!
Foto: Facebook/uhirschkorn

Rodila mu je četiri sina

ISPOVEST ŽENE SA KOJOM SUPRUG NE VODI LJUBAV: Rekao mi je da sam debela i da nisam privlačna!

Žena -
Ursula je nekada bila konfekcijski broj 36 i srećno udata, ipak rađanje četvoro dece i depresija rezultirali su s 20-ak kila više. Otvoreno govori kako joj je to ubilo brak

Može li brak propasti samo zato jer se jedna strana ugojila? Iščezne li seksualna privlačnost u potpunosti ako se neko previše opusti u vezi svog fizičkog izgleda? Ima li muškarac pravo da prigovara ženi zbog debljine ako je ona povezana i s četiri porođaja njihove dece? Ima li jedan partner pravo da prebacuje drugome debljinu iako je i sam debeo? Sve su to pitanja o kojima je Ursula Hirškorn u svojoj ispovesti rekla.

Sledeća scena je savršeno sažela sve. Moj muž i ja smo sedeli na kauču u nedelju uveče, on na jednom kraju igrajući se s telefonom, a ja na drugom petljajući buljeći u TV. Ni jedan deo naših tela se nije dodirivao, a istovremeno se na ekranu odvijala strastvena filmska scena u spavaćoj sobi.Pogledala sam svog supruga Majka i pokušala da se prisetim kad smo se mi poslednji put ponašali tako. Prošle su nedelje? Meseci? Brzinski sam izračunala da je prošlo dva i po meseca otkako smo poslednji put spavali zajedno. Možda to i nije tako neuobičajeno za roditelje s malom decom - imamo četiri sina, u dobi od šest do 11 godina, ali čak i s tim razmišljanjem sam bila šokirana da nismo tako dugo...Dodirnula sam Majka nogom: "Znaš koliko dugo nismo vodili ljubav?". Progunđao je nešto, odbijajući da mi odgovori na pitanje. Bilo je očigledno da ne želi da razgovara o tome, ali ja to nisam htela da pustim...Bila sam sigurna kako to što smo oboje zaposleni roditelji nije jedini uzrok nedostatku seksa. Prirodno, nakon 12 godina braka i 15 godina kao par, imali smo svoja razdoblja "suša", kao i strasti. No nije bilo sumnje, postojala je neka razlika u njegovom ponašanju prema meni. U prošlosti bi samo "hoćemo?" dok se penjemo stepenicama prema spavaćoj sobi bilo dovoljno da ga podstakne na akciju, ali sada je počeo da me odbija čim bi mu se približila u krevetu.U nekoliko prilika u kojima smo vodili ljubav za vreme naše "suše", to je uvek bilo na moju inicijativu. Nisam mogla da se prisetim kad je poslednji put on napravio prvi korak.

"Nisam ti više privlačna?" - hrabro sam ga pitala. Uskomešao se i promucao s pola glasa - "naravno da jesi", pre nego što je brzinski vratio pogled na ekran telefona. Nisam odustajala: " da li je to zato što sam debela?". Odbijao je da me pogleda u oči. "Ajde, priznaj" - iako veliki deo mene nije hteo da čuje odgovor, drugi deo je očajnički želeo istinu. "U redu, da. Bila si mi privlačnija dok si bila mršavija, O.K.?" - iskreno je izlanuo. Ne. Nisam bila O.K. Bila sam ponižena. Slomljenog srca. Poput većine žena, uvek sam zagovarala feminističku tezu da muškarac koji te voli ne treba da mari o tome kako izgledaš. Njegova želja treba biti tu bez obzira bila ja vitka ili deblja. Ipak, nakon neprospavane noći pune suza, počela sam da se preispitujem da li je to razumno i pravedno.Upoznala sam svog muža dok sam nosila konfekcijski broj 36, bila sam sitna zgodna brineta koju je mogao podići gotovo s jednom rukom, i to je često radio. Prvo vreme naše veze nismo mogli da maknemo ruke jedno s drugog. Stalno mi je govorio kako sam predivna i dajući komplimente mojoj vitkoj figuri. Prvi put me je video dok sam došla u kafić s njegovim prijateljima i kasnije mi je priznao kako je bio lud od zavisti što nisam s njim. Imala sam 27 godina i radili smo u istoj branši, pa je sredio da se nekoliko puta sretnemo poslom. Uporno me osvajao lepim ponašanjem. Nakon nekoliko meseci, bili smo par.

Možda zvuči čudno, jer je moj muž Majk i tada bio jači, sve vreme imao je oko 95 kg i zapravo je bucmast, ali ta razlika u našoj veličini imala je ulogu u našem odnosu. On je bio moj zaštitnik, a ja sam bila njegova krhka dama.Nakon četiri godine zabavljanja smo se venčali, a naš prvi sin Džejkob se rodio godinu dana kasnije. S tim je počelo šestogodišnje razdoblje trudnoća i rađanja, 2005. sam rodila Maksa, a blizance Jonaha i Zakarija 2009. U međuvremenu, dobijala sam na težini. Zamenivši svoju karijeru za ulogu majke, a pogotovo domaćice, nije mi odgovaralo. Od muke i zbog utehe sam jela. Nisam nalazila vreme za vežbanje s četvoro dece mlađe od pet godina i udebljala sam se oko 20-ak kilograma. Moj muž je sve vreme bio kraj mene, nije mi ništa govorio za težinu. Bila sam do zuba u pelenama, pa su seks i intimnost bile poslednje stvari koje su mi padale na pamet. Dok sam išla u krevet, sve za čime sam čeznula je bio san.Nakon što sam ga konfrontirala oko toga, pitala sam ga kako se osećao sve ove godine. Priznao mi je da je želeo reći nešto u vezi moje težine, ali nije hteo da me povredi. Video je da imam puno posla s decom i nije hteo da me opterećuje. Seks mu se nije činio tako bitan, voleo je mene i bebe i nije pomišljao na preljubu.Naravno, nedostajao mu je seks, ali čekao je strpljivo da stvari dođu na svoje. I jesu, nakon što su blizanci napunili dve godine pozabavila sam se svojom težinom. Bila sam na dijeti, redovno sam vežbala, čak sam i trčala maraton. Vodili smo ljubav, flertovali. uživali na odmorima, bili srećni par godina...Bila sam ponosna na to kako izgledam i nisam se stidela to da pokažem. Marljivo sam održavala figuru, ali 2013. me pogodila depresija, uzrokovana velikom svađom s mojim roditeljima. Dobila sam lekove, a jedna od nuspojava je bilo povećanje apetita i debljanje. Dok sam se borila s depresijom, postajala sam sve veća i veća...Do kraja prošle godine, imala sam 76 kilograma na 160 centimetara visine.

Teško je tačno odrediti u kom je trenutku nestala njegova želja za mnom, ali sigurno je da sam od depresije to teško primećivala. On kaže kako je bio ljut jer sam se iz vitke i srećne žene pretvorila u debelu i nesrećnu. "Postao sam tvoj staratelj, a prestao sam da budem tvoj ljubavnik" - rekao mi je. Morala sam da priznam kako se naš brak pretvorio u prijateljstvo. Majk kaže da sam ja druga osoba kad sam debela, a druga kad sam mršava. Možda se čini licemerno od njega da mi on prigovara jer bi i sam mogao da izgubi 15-ak kilograma, ali razlika je u tome da je on oduvek bio takav i takvog sam ga upoznala i želim, a ja nisam... On se zaljubio u vitku ženu i slobodno bi mogao da kaže da za ovo "nije potpisao".Obožavam njegovu bucmastu figuru i uvek jesam, ali odlučila sam da krenem u borbu sa svojom težinom kako bih postala srećnija, ali i spasila svoj brak. Verujem da nas dvoje možemo lako da vratimo strast u njega.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track