KVADRAT ZA 1 EVRO: Žena tužila Ibej jer joj nije dozvolio da prodaje parcele na Suncu!
Foto: AP

Verovali ili ne

KVADRAT ZA 1 EVRO: Žena tužila Ibej jer joj nije dozvolio da prodaje parcele na Suncu!

Ludi svet -
Sud u Madridu saopštio je da Maria Angeles Duran ima pravo da pokrene sudski proces protiv Ibeja pošto je ovaj internet gigant blokirao njen račun putem kojeg je prodavala parcele na Suncu

Špankinja koja od 2010. tvrdi da je vlasnik Sunca, tužila je Ibej jer joj nije dozvolio da prodaje parcele sa ove zvezde.

I da sve bude bizarnije - ceo slučaj će se naći na sudu.

Sud u Madridu saopštio je da Maria Angeles Duran ima pravo da pokrene sudski proces protiv Ibeja pošto je ovaj internet i-komerc gigant blokirao njen račun putem koga je prodavala parcele na Suncu po ceni od jednog evra po metru kvadratnom.

Suđenje je zakazano za sredinu jula.

Podsetimo, Duran je registrovala kod notara da je vlasnik Sunca a na ideju je došla jer je jedna Amerikanac regsitrovao Mesec na svoje ime.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ona kaže da je sve po zakonu i da međunarodni sporazum sugeriše da nijedna zemlja nema prava da proglasi vlasništvo nad bilo kojom planetom. Ali kako ističe ne postoji ni jedan zakon koji brani da pojedinac proglasi svoje vlasništvo nad ovim nebeskim telima.

"Nisam glupa, znam zakon. Uradila sam ono što je mogao svako da uradi, samo sam se ja setila prva", kaže Duran.

U 2013. Duran je počela da prodaje parcele na Suncu po ceni od jednog evra za metar kvadratni na Ibeju.

U ponudi je pisalo da potencijalni kupci imaju mogućnost da pazare "novu stvar, neotvorenu i neoštećenu." Ko god da je kupio dobio je sertifikat o tome da je vlasnik parcele na Suncu.

Ona je, kako tvrdi, dobila je 600 porudžbina ukupne vrednosti 1.200 evra ali su neki kupci ostali razocarani zbog zatvaranja njenog profila. Ibej je zatvorio njen nalog jer je verovao da se radi o prevari.

Ibej je kako kaže naplatio proviziju od 101 evra, ali ona nije uspela da uzme novac od kupaca.

Ona je tužila Ibej 2014. zbog kršenja ugovora tražeći 10.000 evra kao odštetu. Ibej je pokušao da se dogovori vansudski ali Duran nije pristala na to jer nije znala koliko bi u tom slučaju dobila novca.

(Ibtimes/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track