ISTINA O OVOME JE JEZIVA: Posmrtne slike dece u viktorijanskom dobu bile su normalna stvar
Foto: Viralnova

Da se naježiš

ISTINA O OVOME JE JEZIVA: Posmrtne slike dece u viktorijanskom dobu bile su normalna stvar

Ludi svet -
Zbog visoke stope smrtnosti dece, posmrtne fotografije su bile značajan način da se sačuva uspomena na izgubljene članove porodice

Kada budete shvatili šta nije u redu na ovim fotografijama, jeza će vam proći niz kičmu.

1. Zbog visoke stope smrtnosti dece, posmrtne fotografije su bile značajan način da se sačuva uspomena na izgubljene članove porodice.

2. Suprotno od jezivog, fotografi su često pokušavali da im predmeti deluju živo. Obratite pažnju na oči ove devojke koje su večtački otvorene i čini se kako gleda direktno u vas?

3. Fotografi koriste trikove kako bi njihovi predmeti izgledali životno. Uspravljali su ih pored svoje životne braće i sestara pomoću metalnih nosača koji su delovali "prirodno" na fotografiji. Možete li da razaznate ko je preminula sestra?

4. Uobičajen metod koji su fotografi koristili jeste da mrtvi poziraju sa svojim omiljenim stvarima koje su imali za života, na primer, ovaj pokojnik je voleo svoju stolicu i svoje pse.

5. Ova devojčica mirno počiva pored njenih lutki i izgleda kao da samo spava.

6. Nije bilo neuobičajeno da se fotografišu mala deca sa članom porodice, a najčešće sa majkom. Bliznakinja ovde izgleda vrlo prirodno nežna sa svojom preminulom sestrom.

7. U nekim slučajevima, smrtna fotografija je obično jedina koja prikazuje celu porodicu. Ovde je preminula najmlađa devojčica, na samom kraju i podignuta je sa podupiračem.

8. Najbolje postmortum fotografije uspevaju da sačuvaju iluziju života. Ovde vidimo kako je ruka čoveka ležerno pozicionirana da podrži njegovu glavu.

9. Da li možete da primetite da li se neko nalazi iza zavese i dodiruje telo? Postoji mogućnost da mu neko iza drži glavu. A zar te oči nisu realne? Ponekada su ig fotografi ručno crtali na slici.

10. Posmrtne fotografije su u mnogim slučajevima samo portreti dece sve do 10. veka. Iako je ova devojčica vrlo životna na slici, ona sedi bočno na slici kako se podupirači ne bi videli.

(foto: ViralNova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track