(FOTO) Znamo da starimo, a evo kako to zapravo izgleda!
Foto: Profimedia

Kako da sačuvano našu kožu

(FOTO) Znamo da starimo, a evo kako to zapravo izgleda!

Žena -
Ovde možete da vidite šta se događa licu u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim godinama života i kako to da sprečite

Znamo da sa svakim proslavljenim rođendanom, naša koža počinje da izgleda i da se oseća drugačije. Povrh svega, oblik lica se menja kako starimo. Srećom, postoje stvari koje možemo da uradimo da bi ostali mladoliki. Ovde možete da vidite šta se događa licu u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim godinama života i kako to da sprečite.

U dvadesetimDobra podrška kolagena čuva vašu kožu i čini je sjajnom. Iako se sve čini bajno, nije baš tako."Mnoge u ovim godinam muče akne, čak i kada više nisu u tinejdžerskim danima", rekla je Doris Dej, dermatolog iz Njujorka. Da biste izlečili akne, treba koristiti anti-upalna sredstva sa niacinimadom, vitaminom B3, predlaže Hajdi Valdorf, dermatologije.

Kako se u dvadesetim odnosimo prema koži, to će se videti na našem licu u tridesetim i četrdesetim godinama.U ovom periodu života, salo koje se nalazi odmah ispod površine kože na obrazima nas čini privlačnim.

U tridesetim "Boja kože sa ispucalim kapilarima i pegama od sunca postaje mnogo više od problema. A tu je i linija očiju i bore", kaže Dejova. Ovo je dekada u kojoj se životne navike iz prethodnih godina vide na licu. Hiperpigmetanon, kao što je melazma, kad se braon pečati koji se pojave na čelu, obrazima, bradi, postaju velika briga ženama u tridesetim godinama. Melazma je obično rezultat izlaganja suncu, ali žene koje su trudne ili su na kontraceptivnim pilulama, takođe mogu da iskuse to. Koristite piling i proizvode koji obnavljaju ćelije kože da biste se izborili sa ovim problemom pigmentacije."Znaci gubljenja volumena se vide u sredini lica i na bradi", kaže Dejova.Ona dodaje da lice izgleda tanje i špicastije, što nas čini da izgledamo starije i umornije.

U četrdesetim Možete da primetite da koža postaje suvlja, što vodi do veće pojave bora i pega. Koristite negu koja hidrira kožu. Takvi proizvodi sadrže peptide, antioksidante hijaluronsku kiselinu, a koje ispravljaju tamne fleke i koža će vam izgledati sjajnije. U ovom periodu života lice gubi masti i čini nas starijim."Iako postoje varijacije koje genetika određuje. Generalno se lice dosta menja i gubimo elastičnost i popunjenost u sredini lica i u predelu oko ušiju", kaže Valdorfova.

Ona dodaje da se nakon toga salo gubi iz predela oko usana i brade, a vilična kost postaje izraženija. Koža izgleda kao da visi sa lica, ali masti iz kože lica nestaju. Elastičnost kože se sve više gubi pa dobijamo utisak kao da visi.

(narcissista.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track