SAMO U NOGAMA IMA 63 KG: Bila je teška 176 kg, smršala 50, a i dalje ne može da trči
Foto: Profimedia

Hoće na liposukciju

SAMO U NOGAMA IMA 63 KG: Bila je teška 176 kg, smršala 50, a i dalje ne može da trči

Žena -
boluje od poremećaja zvanog lipedem, nenormalnog nakupljanja masnog tkiva pod kožom

Klara Tikli (39) iz Hemšira, čije su noge teške 63 kilograma, nada se da će skupiti 13.000 funti kako bi otišla na liposukciju. Kada je imala 32 godine otkriveno je da boluje od poremećaja zvanog lipedem, nenormalnog nakupljanja masnog tkiva pod kožom.

"Teško mi je kada se ljudi uplaše mojih nogu. Jednostavno ne mogu ništa da uradik kako bi prestale da rastu", rekla je majka jednog deteta.

Dodaje kako je bila teška 176 kilograma i za godinu dana je smršala 50 kilograma, ali njene noge su i dalje ogromne. Priča kako je nekada bila mršava i imala je duge, vitke noge.

"A onda kao da je neko odjednom stegnuo moje gležnjeve, a noge su počele oticati. Doktori su mi govorili da sam pretila i davali su mi lekove protiv zadržavanja vode u organizmu. Išla sam na dijetu, ali mi lečnici u početku nisu mogli objasniti zašto su mi noge dva puta veće nego torzo, a onda su mi dijagnostifikovali lipedem", rekla je Klara.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Lipedem pogađa 11 posto žena. Nije poznato šta je uzrok, ali se veruje o genetskoj bolesti. Doktori misle i da tu retku bolest mogu izazvati hormonalni poremećaji. Budući da zdravstveno ne plaća liposukciju, Klara se nada da će skupiti novac.

"Imam sina i htela bih da mogu da trčim sa njim i da vozim bibicikl. Sin me razume me i prihvata moju bolest i jasno mu je da, nažalost, ne mogu uvek da radim ono što bih želela", rekla je Klara.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track