KAKO SU KOMŠIJE PREŽIVELE 4,8 RIHTERA: Sva sreća da sam kod tašte, njoj zemljotres ne može ništa!
Foto: AP/Ilustracija

Kad je opasnost prošla

KAKO SU KOMŠIJE PREŽIVELE 4,8 RIHTERA: Sva sreća da sam kod tašte, njoj zemljotres ne može ništa!

Ludi svet -
Zemljotres u Sloveniji osetili su i Hrvati, koji su dali oduška u komentarima

Jak zemljotres magnitude 4,8 Rihtera pogodio je u nedelju ujutro područje nedaleko Brežica u Sloveniji, a osjetio se i na području Hrvatskog zagorja i Zagreba. Stanovnici Zagreba koji su osetili snažno podrhtavanje i uspaničili se kažu da je potres u 8.53 trajao malo duže od podrhtavanja koja inače pogađaju ovo područje i da su se tresli i padali predmeti u stanu. Na sreću nije bilo ni žrtava ni štete, a Hrvati su dali oduška u komentarima, koji su nasmejali regiju. Ovo su neki od najzanimljivijih:

* Na 16. spratu baš je fino ljuljalo, sva sreća da sam kod tašte jer njoj ni potres ne može nikakav, tako da sam siguran...* Mene je uspelo probuditi, vrata od ormara se tresla jedno 5-10 sekundi!

* Ako je pogodio Sloveniju onda je pogodio i sve okolne države - a taj je komentar dobio i nastavak:

* Sve okolne osim Mađarske... oni imaju ogradu

* Ležim ja na krevetu i počne me masirati onako fino i onda se ja setim da ovo nije uopše masažni krevet, i skužim da se trese zbog potresa

* Tak je i meni bilo, već sam mislio da neki duhovi tresu krevet povodom Dana veštica, svih svetih itd.

*Ja sam mislio da sam još pijan hahaha*Kod mene zidovi počeli vijugati... baš se osetilo*Najviše me nerviraju ovi paničari koji odmah zovu policiju ili 112!! Pa šta dobijaju s time, valjda će policija uhvatiti zemljotres!* Probudio me, a zaspao sam u 5 ujutro, vrlo neugodan osećaj, nikad ne znaš što te može zadesit s potresom, pogotovo u snu...* Fino je drmnuo Sloveniju, možda nam iscuri malo fluorescentno zelene vodice iz Krškog pa nam i ribice u Savi zasvetle da vidiš romantike uz savski nasip.

* Meni je srce stalo skoro i posle još par minuta su mi otkucaji bili brži malo. Koja bespomoćnost kad priroda zapreti, strašno.. Ne daj nam Bože toga.

* Ja na osmom spratu, nimalo prijatno, a skontao sam da nešto dolazi jer mi je papiga počela skakati ko luda po kavezu. * Meni mačak podivljao malo

* I moje mačke se uznemirilemoj sibirski tigar se okrenuo na drugu stranu* A moj kokot je upravo na stolu, al pečen

* Stari taman p.šao i pop.šao celu kupaonu od straha ha ha.

* Raspada se HDZ, raspada se SDP tresnuli ste konačno o zemlju!!! Hvala Bogu!*Ma bez brige ljudi. To je bio predizborni potres.

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track