(FOTO) OSTVARILA SVOJ SAN: Srpkinja obukla novu prvu damu Kanade!
Foto: Profimedia

Beli kaput od vune

(FOTO) OSTVARILA SVOJ SAN: Srpkinja obukla novu prvu damu Kanade!

Žena -
Kreatorka srpskog porekla iz Toronta Bojana Sentaler Nikolić dizajnirala je jesenji kaput koji je nova prva dama Kanade Sofi Gregoar Trudo (Sophie Gregoire-Trudeau), nosila na svečanosti polaganja zakletve njenog muža, premijera Džastina Trudoa, i članova vlade.

Prva dama Kanade nosila je beli kaput sa šal kragnom i diskretno ukrašenim rukavima, napravljen od tkanine alpaka, koja je izrađena od istoimene vune ovaca koje se gaje na visini višoj od 5.000 metara, a koja je mnogo toplija, mekša, ali i skuplja od obične vune. Alpaka je prepoznatljivi materijal koji koristi Bojana Sentaler Nikolić.

"Bila sam veoma uzbuđena i počastvovana videći Sofi Gregoar-Trudo u mom kaputu. Nosila ga je zaista graciozno. Tako nešto je san svakog kreatora, a moj san je postao stvarnost", izjavila je Sentaler Nikolićeva.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Milioni televizijskih gledalaca u Kanadi videli su njenu kreaciju u prvom planu. Prvi put u savremenoj istoriji Kanade, novi premijer sa suprugom i nekim članovima vlade pešice je hodao nekoliko stotina metara, stazom oko koje se okupilo 3.000 gra]ana, od kapije imanja do ulaza u rezidenciju generalnog guvernera, gde je 4. novembra održana ceremonija polaganja zakletve. Do sada su zvaničnici uvek dolazili automobilima, a bez prisustva publike.

Bojana Sentaler Nikolić (30) rođena je u Beogradu, a u Kanadu se doselila kada je imala osam godini. Kaput je odabrala Džesika Malruni (Jessica Mulroney), koja je stilizovala izgled Sofi Trudo (40), žene drugog najmlađeg premijera u istoriji Kanade - Džastina Trudoa (43).

Marlunijeva je udata za Bena Malrunija, sina nekadašnjeg premijera Brajana Malrunija (Brian Mulroney), koji je bio jedan od najuticajnijih kanadskih lidera 20. veka vladajući skoro deceniju (1984-1993). Zanimljivo je da je Brajan Malruni već 42 godine oženjen Srpkinjom Milicom Milom Pivnički (62), rođenom u Sarajevu, čiji su roditelji iz Novog Bečeja, a koja je u Kanadu došla kao petogodišnja devojčica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track